avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

daca sunt in somaj si as vrea sa imi fac pfa imi pierd somajul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 2 August 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare, este de 500 lei.
4. Asadar nu pierdeti indemnizatia de somaj decat daca veti obtine mai mult de 500 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca ContSters146176 ContSters146176 cand esti in somaj si primesti ajutorul de somaj ai dreptul sa lucrezi cu contract de colaborare? va afecta somajul? (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in timpul perioadei de somaj freeasabird freeasabird Daca, fiind in perioada in care beneficiez de indemnizatie de somaj, infiintez PFA mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)