avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri obtinute in timpul perioadei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri obtinute in timpul perioadei de somaj

Daca, fiind in perioada in care beneficiez de indemnizatie de somaj, infiintez PFA mai pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: freeasabird , utilizator 12:12, 16 Decembrie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Veti continua sa primiti indemnizatia de somaj daca veniturile obtinute din actuvitatea ca PFA nu depasesc 500 lei lunar.
:)Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)
Poate un somer sa-si deschida asociatie familiala fara a pierde somajul? liliana redai liliana redai Poate un somer sa-si deschida asociatie familiala,fara a pierde somajul? Nu sunt la curent cu noile reglementari...ma intreba o cunostinta daca isi poate ... (vezi toată discuția)
Somaj alexa-yvonne alexa-yvonne daca sunt in somaj si as vrea sa imi fac pfa imi pierd somajul? (vezi toată discuția)