Buna ziua am si eu o problema , nu demult am cumparat o masina inmatriculata in Italia de la un intermediar care nu este porprietarul masini, in momentul tranzactiei am primit urmatoarele acte cartea masini , actul de proprietate al masini adica un act in care este trecut tot numele celui din cartea masini ca in italia asa trebuie si asigurarea auto, l-am intrebat despre contract de vanzare cumparare dintre italian si el si el mia zis ca si el a luat masina de la alt roman si ca actul s-a pierdut pe undeva dar oricum nu am nevoie de el ca masina este din alta tara si o pot inmatricula.
Am fost la inmatriculari si miau zis ca fara actul de vanzare cumparare nu pot inmatricula masina #-o .Acum va intreb ca ce pot face fiindca eu nu am nici un fel de contract de vanzare cumparare si de proprietar din italia nu am cum sa dau, mentionez ca am toate actele in afara de actun de vanzare si masina are numere valabile si inspectie si aiguare tot pana in 2011. In afara de a da de proprietar si de a face un nou contract ce demersuri mai pot fi . Nu asi putea sa dau o declaratie notariala cum ca am cumparat masina si nu este furata si so pot inscrie cu actul acela.
Va rog foarte mult sa-mi raspundeti ca sun foarte disperat ca am dat o groaza de bani pe masina si daca nu o pot inscrie si inebunesc #-o .
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. :)
Oare nu trebuia sa va ganditi inainte?
Puteti sa incercati sa depuneti o actiune in instanta sa il dati pe proprietar -cel din acte in judecata dar va va costa o groaza cu traduceri si citatii internationale.
Este imposibil juridic vorbind, sa cumparati ceva de la un neproprietar. Cel ce va vinde ceva ce nu ii apartine este mai degraba un excroc si fapta lui se incadreaza in prevederile art.215 C.pen. Oricum, este de neinteles cum nu aveti "niciun fel de act de vanzare-cumparare" fiindca orice cumparator de buna credinta, incheie un inscris, chiar si cu un excroc, pentru o suma si un bun atat de importante. Cu acel inscris, puteati proba macar plata sumei. Si pentru proba infractiunii va trebuia un inscris, fiinda nu vad cat de usor veti putea convinge un rgan de ancheta ca ati luat un bun atat de importrant de la cineva, fara un inscris. Cel ce v-a... dat masina poate nega si ca v-a dat-o el. Pentru a incerca o actiune in constatarea proprietatii si obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate, ar fi trebuit sa aveti macar un act incheiat in scris, princare sa puteti dovedi posesia de buna credinta.
Eu va sfatuiesc sa cautati pe cel care v-a ...dat (vandut) masina si sa i-o restituiti. Daca nu vrea faceti-i plangere penala pentru inselaciune.
In primul rand se poate ca masina sa nu fie radiata in italia si atunci trebuie radiata altfel nu se poate inmatricula in romania,in al doilea rand masina poate sa fie furata de la vre-o firma de inchirieri cum s-a intamplat de mai multe ori in romania sau sa fie declarata furata de propietar pentru a incasa despagubirea de la asigurator.Ceva nu se leaga.Va trebuie neaparat contractul de vanzare cumparare dintre propietarul din italia si cel de la care ati cumparat masina si contractul de vanzare cumparare dintre cel de la care ati cumparat masina si dv. Daca nu aveti nici o dovada despre cel care vi-a vandut masina in caz de ceva probleme cu masina nu o sa recuperati nici un ban si masina v-a fi confiscata de politie si trimisa propietarului (daca e furata).
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra,acum imi dau si eu seama de prostia ce am facuto,din cate inteleg eu ramane doar sa dau cumva de proprietarul masini din acte care am omis sa mentionez este roman si daca o vrea sa faca un contract de vanzare cumparare cu mine.
Inteleg ca el poate sa zica ca i-am furat masina si sa nu mai faca nici un contract cu mine sau sa-mi ceara inca o data valoarea masini:(
As mai avea o intrebare ,ce se intampla daca de exemplu te duci si cumperi o masina din starinatate faci contract de vanzare cumparare cu proprietarul si vi in tara sa o inscri dar iti dai seama ca ai pierdut contractul si de proprietar nu mai poti da fiindca e plecat sau alte chesti , inseamna ca nu mai poti inmatricula masina niciodata si o dai la fier vechi?
Va rog sa-mi rapundeti ce se intampla in cazul asta.Va multumesc
Alte discuții în legătură
Acte auto
costyy73
Am cumparat o masina ,la care am primit certificat fiscal si restul de acte necesare .Eu am inregistrato fiscal la primarie ,dar nu am inmatriculato si vreau ... (vezi toată discuția)