avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut , am cumparat o masina de la un samsar , acesta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut , am cumparat o masina de la un samsar , acesta nu a detinut ...

Salut , am cumparat o masina de la un samsar , acesta nu a detinut masina in acte , a luat masina de la un domn (fara sa faca contract vanzare-cumparare cu el) si mi-a vandut-o cu contract vanzare-cumparare ( de pe fostul propietar direct pe mama) , acum fostul propietar imi zice ca el poate sa declare masina drept furata pentru ca inca e trecuta pe el in italia si plateste impozit (a mai zis ca el nu a primit contract vanzare-cumparare de la samsar), el nu are numerele masinii (cele din italia) . Acum mi-a zis sa vorbesc cu samsarul de la care am luat masina si sa ii cer 1000 de euro ca sa ii dau numerele lui (samsarului) ca sa-i dea lui (fostul propietar) ca sa o poata radia in italia ( masina a stat 10 ani pe loc dar aparent el nu a sters masina de la impozit din italia si nici nu a facut contract vanzare-cumparere cu samsarul cum am zis mai devreme) , iar cei 1000 de euro pe care ii primesc de la samsar sa ii dau lui (fostului propietar).
Vreau sa mentionez ca masina este deja trecuta pe mama mea , i-am facut RAR si am inmatriculat o pe Romania , el ma ameninta ca daca nu ii dau samsarului numerele de inamtriculare (cele din italia) ca sa ii le dea fostului propietar si sa primesc 1000 de euro de la samsar sa ii dau fostului propietar , va declara masina drept furata (vreau sa mai zic ca la telefon a zis ca vine el personal si-mi ia masina din curte) .
Ce pot face in situatia asta ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:56, 26 Februarie 2023
Este situatie complexa,complicata
Daca samsarul nu a detinut masina in acte,nu inmatriculat auto cum ati incheiat contract vanzare cumparare in lipsa certificatului fiscal?
Este vorba despre litigiu intre proprietar si samsar,,mai ales ca acestia nu au incheiat documente de tranzactionare bun mobil cum prevede legea
Exista posibilitatea ca in cazul in care proprietarul initial ,sesiseaza autoritatile ,pana la solutionare sa se dispuna masuri asiguratorii asupra vehicolului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina fara contract de vanzare cumparare. forraistefan forraistefan Buna ziua am si eu o problema , nu demult am cumparat o masina inmatriculata in Italia de la un intermediar care nu este porprietarul masini, in momentul ... (vezi toată discuția)