avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata contributiilor obligatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata contributiilor obligatorii

Va rog sa-mi spuneti ce suma de bani, lunar trebuie sa dau pentru a avea drepturile unui salariat in cazul in care eu nu lucrez, impozite pentru vechime, asigurare sanatate, somaj...la un salariu minim. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 2 August 2010
1.Trebuie sa incheiati contracte de asigurare cu cele 3 institutii: Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si AJOFM.
2. La Casa de Pensii nu exista un plafon minim sau maxim al venitului asigurat. Veti plati lunar o contributie de 31.3% din venitul asigurat.
3. La Sanatate venitul asigurat este de minimum 600 lei (salariul minim pe economie) iar contributia lunara este de 10.7% din venitul asigurat.
4. La Somaj venitul minim asigurat este tot de 600 lei iar contributia lunara este de 1% din venitul asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de asigurari ctynn ctynn in cazul unui contract cu casa de sanatate si cu casa de pensii care sunt sumele minime lunare ce trebuiesc platite ( eventual procent din salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Procedura de plata a cas, cass si somaj a unei persoane care lucreaza fara contract radusebastian radusebastian Cum poate o persoana care lucreaza fara contract de munca sa-si plateasca darile catre stat pentru a beneficia de asistenta medicala,somaj si vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Ce si unde trebuie platit? alejandra alejandra mi-am gasit ceva temporar de lucru dar persoana pentru care lucrez nu-mi poate face angajare,plus ca nici nu va fi pe o perioada de timp mai mare de trei ... (vezi toată discuția)