avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contracte de asigurari
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contracte de asigurari

in cazul unui contract cu casa de sanatate si cu casa de pensii care sunt sumele minime lunare ce trebuiesc platite ( eventual procent din salariul minim pe economie ) ?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:32, 15 Noiembrie 2010
Pentru anul 2010, se va datora o contributie de asigurari sociale de 31,3% aplicata bazei lunare de calcul de cel putin 600 lei.
1. Pentru pensii, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat.
2. Legea nu prevede un plafon maxim sau minim cu privire la venitul lunar asigurat, stabilirea acestuia fiind la latitudinea persoanei care incheie contractul de asigurare sociala.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
sunt incluse ambele: contributia pentru pensie si cea pentru sanatate in procentul mentionat?
Pentru sanatate procentul de contributie este de 5,5%din venitul asigurat. Aici, venitul minim asigurat este de 600 lei.
deci, azi, minim total: 36,6% * 600= 220 lei!
multumesc frumos pentru amabilitate! :rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce si unde trebuie platit? alejandra alejandra mi-am gasit ceva temporar de lucru dar persoana pentru care lucrez nu-mi poate face angajare,plus ca nici nu va fi pe o perioada de timp mai mare de trei ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor salariale pentru persoane fara loc de munca antonio.georgescu antonio.georgescu Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine raspuns la urmatoarele intrebari: daca eu nemaifiind salariat, deci nu realizez venituri si nu am contract de ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensie pfa norma de venit StefiPop StefiPop Buna ziua. Doresc sa stiu daca un PFA cu norma de venit are obligativitatea platii pensiei, deoarece, desi am trimis declaratia 600 pentru anul 2013, ... (vezi toată discuția)