avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata teava comuna de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata teava comuna de apa rece

intro bucatarie s-a spart teava comuna de apa rece si a inundat apartament de dedesubt.cine plateste pagubele aferente apartamentului inundat ?(o noua zugraveala).manopera de reparare si materialele necesare au fost achitate de proprietarul apartamenutului in care s-a spart teava.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:04, 3 August 2010
Asociatia de locatari, care ar fi putut achita si manopera de reparare si materialele necesare, daca spuneti ca s-a spart teava comuna de apa rece.
In urma unei expertize de specialitate, proprietarul pagubit poate stabili daca prejudiciul a fost cauzat de culpa proprietarului apartamentului unde s-a produs inundatia, sau a fost o cauza tehnica neimputabila lui.
In atare conditiuni, bun de plata este ori proprietarul cu inundatia, pentru proasta intretinere a instalatiei, ori asociatia de proprietari, pentru cauza tehnica neimputabila nimanui.
Atata timp cat este vorba teava comuna, nu poate fi vorba de a imputa suma unui proprietar. Toate cheltuielile solicitate de proprietarul apartamentului pagubiut se acopera de asociatie.
Daca o teava de apa, pe partea ei comuna, se sparge, reparatia tevii revine asociatiei de proprietari, dar inundatia din apartament si-o asuma proprietarii fiecarui apartament.

Administratorul, deci asociatia de proprietari, nu poate verifica tevile din apartamente, care sunt in parte si incastrate in ziduri. Acestea sunt accidente tehnice care se pot intampla fie din cauza vechimii tevilor, fie din manevre dure atunci cand se fac lucrari de reparatii sau inlocuiri de conducte in apartamentele proprii de catre instalatorii chemati pentru asemenea lucrari.

Pe de alta parte, proprietarul isi poate face preventiv o asigurare facultativa pentru asemenea tipuri de accidente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin silviu_brat silviu_brat Buna, Acum o saptamana, l-am inundat pe vecinul de sub mine. Pur si simplu, a crapat teava dintre teava comuna de alimentare si ceasul meu de apa ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)