avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

inainte de a mi se intocmi cartea de munca am avut 3 dosare de somaj si am lucrat la mai multe firme care in prezent nu cred ca mai functioneaza.am inteles ca somajul e vechime,cum sa-l trec in cartea de munca?dar de la celelalte firme,daca a existat contract de munca?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 3 August 2010
Somajul este considerat vechime care se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare pentru iesire la pensie.
Daca aveti Carte de Munca, nu trebuie sa va faceti griji cu trecerea evenimentelor acolo.
Toate perioadele de munca ar trebui sa fie mentionate in CM, conform contractelor de munca pe care le-ati avut.
Verificati si la Casa Judeteana de Pensii, pentru a afla ce perioade de cotizare aveti.
iuliavelici a scris:

inainte de a mi se intocmi cartea de munca am avut 3 dosare de somaj si am lucrat la mai multe firme care in prezent nu cred ca mai functioneaza.am inteles ca somajul e vechime,cum sa-l trec in cartea de munca?dar de la celelalte firme,daca a existat contract de munca?multumesc.

Somajul nu constituie vechime in munca , ci stagiul de cotizare asimilat care se ia in considerare la pensie.
Mergeti la AJOFM si luati adeverinte pentru perioada in care ati fost in somaj. Aceste adeverinte pot fi trecute in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in cartea de munca maarkyM maarkyM buna ziua, va rog sa-mi spuneti(confirmati) daca perioada de somaj (de acum 14 ani) si stagiul militar se trec in cartea de munca ,pt vechime. va multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Contact de munca 2002-2003 nu se calculeaza? mirela 20 mirela 20 Sotul meu a fost vineri la casa de pensi pt. a depune dosarul de pensionare pe caz de boala, insa acolo i-a zis ca trebuie sa plateasca macar 1,2 zile de munca ... (vezi toată discuția)