avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in munca

Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in somaj se considera vechime si daca da cum se procedeaza pentru a fi trecut in cartea de munca ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:56, 30 Martie 2010
O asemenea peruioada este asimilata stagiului de cotizare si constituie cehime in munca mentionarea in carnetul de munca se face la cerere pe baza documentelor AJOF de plata a indemnizatiei de somaj
Este corect raspunsul primit mai sus.
Va puteti adresa cu o cerere AJOFM in vederea eliberari unei adeverinte pentru a vi se stabili vechimea in munca.In cerere este de preferat sa specificati nr. carnetului de evidenta.
Veti obtine o adeverinta detaliata cu perioada in care ati beneficiat de indemnizatia de somaj si cuantumul acesteia.Acesta adeverinta o prezentati la serviciul resurse umane pt. ca in baza ei vi se vor face mentiunile in carnetul de munca.
Multumesc pt raspunsuri dar mai am o intrebare. Daca nu fac cerere si nu obtin adeverinta de la AJOFM cand ar trebui sa ies la pensie perioada este cunoscuta si luata in calcul de casa de pensii ?
1. Perioada in care ati fost in somaj este deja inregistrata la Pensii.
2. Daca vreti sa va convingeti mergeti la Casa de Pensii si cereti o adeverinta su stagiul de cotizare (contra cost = 15 lei).
3. Puteti sa va duceti cu carnetul de munca la AJOFM si va face inscrierea perioadei de somaj.
O alta lamurire pe care as dori sa o primesc de la dumneavoastra, cu multumirile anticipate de rigoare , este : cum se poate afla daca societatea la care lucrez achita pentru mine CAS , SOMAJUL si in general taxele catre stat care ma afecteaza pe mine?

Alte discuții în legătură

Carte de munca iuliavelici iuliavelici inainte de a mi se intocmi cartea de munca am avut 3 dosare de somaj si am lucrat la mai multe firme care in prezent nu cred ca mai functioneaza.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata-concediu medical-somaj mamaiuliu mamaiuliu Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: pana la data de 12.06 am fost functionar public pe perioada determinata. Cu data de 12.06 mi s-a inchis ... (vezi toată discuția)