avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

somaj

Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut cartea de munca si eu am 20 ani vechime si la somaj imi spune caci nu imi poate da somaj numai dupa ultima firma deci 6 luni si o indemnizatie mai mica .As dori un sfat ce pot face sa-mi dovedesc vechimea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 9 Ianuarie 2013
Mergeti la locul de munca anterior si solicitatii sa vi se elibereze o adeverinta din care sa reiasa perioada de stagiu acumulata la ei. O adeverinta tip, pentru somaj.

Cartea de munca nu a fost luata in evidenta ITM in momentul cand cartile de munca s-au desfiintat? Vechimea ar trebui sa apara in evidenta informatica a ITM.
apare la cas dar de la somaj nu iau in considerare
Si daca nu exista momentan carnetul de munca, ce alternativa v-au oferit cei de la AJOFM? Adeverinta de la vechiul loc de munca nu este valabila? Oricum de la data de 1 ianuarie 2011 evidenta nu s-a mai tinut pe carnetele de munca care au fost desfiintate, ci informatic in Revisal. Deci cu cele 14 luni va incadrati exact in aceasta perioada.
Este corecta pozitia AJOFM-ului in aczul dvs .. . daca v-ati pierdut carnetul de munca, trebuia sa va reconstituiti vechimea in munca prin obtinerea de adeverinte de vechime de la fostii angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca,vechime pierduta? matei1 matei1 Va rog sa-mi spuneti,in cazul in care am lucrat o perioada de 2 luni acum 20 de ani ,apoi am pierdut cartea de munca,am urmat o facultate,am fost somer,dupa un ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, disciplinar ContSters83715 ContSters83715 o carte de munca o data pierduta chiar daca a fost desfacut contractul de munca cu litera....pentru abateri disciplinare multiple (3) cand o fi sa ma ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori o informatie: am constatat ca am pierdut cartea de munca (care era scanata). Am o copie a ei, insa imi lipseste copia inregistrarii ... (vezi toată discuția)