Buna ziua.
As dori o informatie: am constatat ca am pierdut cartea de munca (care era scanata). Am o copie a ei, insa imi lipseste copia inregistrarii ultimului contract.
Intrebarea este, daca as dori sa cer somaj, imi va fi acceptata copia cartii de munca (si mai ales, fara ultima inregistrare)?
Si inca ceva, ar trebui sa declar pierderea cartii de munca in Monitorul Oficial?
Multumesc.
AJOFM-ul solicita si carnetul de munca in orioginal.
In acest caz, va trebui sa va reconstituti vechimea in munca . Pasii sunt urmatorii :
- publicarea in M.Of. a pierderii carnetului de munca
- solicitarea de adeverinte de vechime de la fostii angajatori.
Multumesc pentru raspuns.
Insa, este bsolut necesara obtinerea de adeverinte de vechime de la fostii angajatori chiar daca am copie dupa cartea de munca (evident, mai putin pentru ultimul contract de munca, pentru care am adeverinta de vechime)?
Da, este necesara obtinerea acelor adeverinte de vechime , intrucat atat AJOFM-ul , cat si Casa de Pensii solicita carnetul de munca in original . Nu se pot lua dupa copia carnetului respectiv.
In cazul pierderii carnetului de munca, dovada vechimii in munca se face in baza adeverintelor de vechime eliberare de catre angajatori.
Somaj
covaci112233
Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)