FIIND IN SOMAJ SI AM TERMINAT FACULTATEA LA CINE MA ADRESEZ SA POT INSCRIE ABSOLVIREA FACULTATI CU LICENTA?
IMI POATE AFECTA INDEMNIZATIA DE SOMAJ ?
VA MULTUMESC!
Acordarea indemnizatiei de somaj nu se face in functie de studii ... indemnizatia de somaj este dependenta de cuantumul salariilor avute.
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate.
1. Dvs.sa aveti diploma de licenta. Cu asta dovediti studiilepe care le aveti.
2. Daca inregistrati sau nu diploma in carnetul de munca nu are nici o relevanta si nu va ajuta la nimic. De la 01.01.2011 carnetele de munca vor disparea ca document.
buna ziua
va rog sa imi spuneti adeverinta de terminarea unei facultati care are valabilitate un an pana la emiterea diplomei se poate inscrie in carnetul de munca?
doresc sa fie inscrisa deoarece fiind in somaj m au chemat la scanarea carnetului de munca.
eu am vrut sa o trec si mi sa spus acolo ca nu se poate...! este corect?
1. Adeverinta de absolvent de facultate nu se inregistreaza in carnetul de munca.
2. In carnetul de munca inregistrarea se face numai dupa diploma in original.
3. Scanarea carnetelor de munca se face pentru perioadele lucrate nu pentru actele de studii. Acestea le veti prezenta oricum la Casa de Pensii cand veti depuine cererea de pensionare.