avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt

Buna ziua/seara.
Am si eu nevoie de o lamurire.
Am cunoscut o persoana online si am decis sa ne intalnim. Din pacate persoana respectiva a venit in stare de ebrietate la care a asociat si un limbaj trivial si in general si-a manifestat prezenta in cel mai dizgratios mod cu putinta.
Din bun simt am decis sa petrec macar 30 minute in compania ei dar o data ajunsi la o terasa am decis sa plec. Cand persoana respectiva s-a dus la toaleta ,am facut greseala de a ma ridica si a pleca. Mi-am inchis telefonul ,m-am suit in masina si mi-am vazut de restul serii in mod normal.
Deschizand telefonul am primit o sumedenie de mesaje de amenintare cum ca respectivei persoane i-a fost furat portofelul ,banuit de aceasta fapta fiind eu. I-am raspuns ca nu i-am furat nimic ,si ca imi pare rau de acest gest ,am actionat din impuls si ca sper sa-si gaseasca in cele din urma actele si banii.
Azi am fost chemat la politie sa dau o declaratie pentru ca a fost depusa o plangere pe numele meu. Sunt absolut sigur ca persoana respectiva minte (cel putin cu privire la suma avuta in portofel) ,si desi aceasta problema nu ar trebui sa ma ingrijoreze (pentru ca nu am furat nimic) ,imi da o stare proasta ,eu fiind in general un om care ajunge la politie doar sa-si schimbe buletinul si sa-si ia cazierul (gol!!!) pentru angajari.
Vreau sa stiu unde poate ajunge poveste asta ,pentru ca din punctul meu de vedere ,atata vreme cat nu am comis nicio fapta penala mi se pare absurd sa mai continue. Cu toate astea maine trebuie sa merg ,sa aduc si un prieten ce l-am sunat cand ea era la toaleta si pe care l-am rugat sa ma ajute sa "scap" printr-un telefon dat de el ulterior in care imi solicita ajutorul :) M-am razgandit insa si am plecat fara sa mai astept acest telefon.
Vreau sa stiu pur si simplu daca se poate construi un caz solid pe presupunerile persoanei respective ,si aceasta poveste sa continue in absurd...
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 12:14, 4 August 2010
Nu , atata timp cat nu au fost descoperite asupra dvs , nu sunt decat pure supozitii care planeaza asupra dvs cu privire la savarsirea infractiunii de furt calificat .
Ar trebui cel putin sa existe martori , si bineinteles sa se faca si dovada existentei acelei sume "considerabile" din portmoneu ... Caci altfel , va dati seama , cata lumea nu si-ar "umfla" prejudiciul .
Fiti de buna-credinta , va prezentati la politie sa le explicati cum sta treaba si totul va fi bine , daca intr-adevar , este asa cum sustineti dvs .
Ati dat dovada de imprudenta si ati creat suspiciuni asupra dv, in conditiile in care ati plecat brusc, in lipsa acelei persoane, care, deduc ca isi lasase portofelul( geanta) la masa, pe terasa. Oricine putea sa comita furtul, in intervalul de dupa plecarea dv si momentul revenirii persoanei la masa!

Prezentati- va la politie, dati lamuririle necesare, eventual mergeti si la terasa respectiva si discutati cu personalul de acolo, poate au observat ei ceva, care sa va fie util in sustinerea nevinovatiei dv!
Dupa parerea mea fara probe nu veti putea fi condamnat si nu putem stii daca exista sau nu probe.
Din punctul meu de vedere este greu de crezut ca ati sustras portofelul...
Adica el sustine ca a lasat portofelul pe masa, sau cum?

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
din cate ati relatat nu era niciun martor in momentul incidentului. va fi declaratia dansei impotriva declaratiei dvs.
Dar daca exista un martor ospatar...fara avocat nu cred ca are sanse...

Alte discuții în legătură

Raspuns revoltator al politiei romane la o plangere privind furtul mircea-matei mircea-matei buna ziua, recent am reclamat la politie furtul telefonului mobil. reclamatia am facut-o la mai putin de 2 ore dupa ce am constatat ca mi s-a furat telefonul. ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)