avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contracte de vanzare cumparare apartamente cu plata in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contracte de vanzare cumparare apartamente cu plata in rate incheiate in 2005. Cota de TVA ?

O societate comerciala a vandut in 2005 cu plata in rate lunare apartamente pe care le-a facturat integral cu TVA 19% (conform contract vanzare-cumparare).
Din punct de vedere contabil, taxa pe valoare adaugata a fost inregistrata in contul 4428. La momentul incasarii ratei, TVA neexigibila devine exigibila (4427).
De la 1 iulie 2010, cota aplicabila a TVA este de 24%.
Ce operatiuni trebuie efectuate din punct de vedere juridic? (trebuie reactualizat contractul, scadentare, etc.)
Care sunt inregistrarile corecte din punct de vedere al TVA?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:20, 3 August 2010
Buna ziua !
Din punct de vedere juridic, consider ca este necesar un act aditional la contractele incheiate , act ce trebuie incheiat in forma autentica si care sa stipuleze valoarea ratelor dupa intrarea in vigoare a noului TVA. De asemeni trebuie intocmite noile grafice de rambursare.
Cu stima !
art. 161 cod fiscal
(15) În cazul contractelor de vânzare de bunuri cu plata în rate, încheiate valabil, anterior datei de 31 decembrie 2006 inclusiv, care se derulează şi după data aderării, exigibilitatea taxei aferente ratelor scadente după data aderării intervine la fiecare dintre datele specificate în contract pentru plata ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu plata in rate ddodoneatza ddodoneatza Am cumparat mobila cu plata in rate .Contractul de vanzare cu plata in rate l-am semnat in mai 2006 si s-a incheiat pe 26.05.2008 cand am platit ultima ... (vezi toată discuția)
Tva dif crislor crislor buna ziua , la cumparaturi in rate cu tva de 19 %(15.96) dupa modificare tva la 24 % (din care 19.96%) se modifica tva af ratei fiind fact cu 19% creste ... (vezi toată discuția)