avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul impozit tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul impozit tichete de masa

Buna ziua,

As dori sa va intreb cum calculati impozitul pentru tichetele de masa :
Varianta 1) : rotunjit(numarul de tichete * valoarea tichetului) * 16/100
Varianta 2) : numarul de tichete * valoarea tichetului se aduna la venitul brut dupa care se calculeaza deducerea personala de baza (bineinteles nu se platesc contributii sociale)
Ex : salariu brut realizat = 1000 ron
valoare tichete de masa = 20 * 8.72 = 174.4
=> brut impozabil = 1174
la aceasta valoare se calculeaza deducerea, dupa care
- impozit = ( brut impozabil - contributii sociale - deducere ) * 16/100

... varianta 3 - altele
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
boby_77, utilizator
Cel mai recent răspuns: boby_77 , utilizator 13:33, 3 August 2010
Vedeti topic-ul de mai jos deschis de Dna. Maran Corina -studiu de caz

www.avocatnet.ro/content/for...
Am citit topicul respectiv, dar avand in vedere faptul ca acolo se afirma "adunarea si scaderea sunt comutative" ( de cand scaderea este comutativa !!) am indoieli asupra corectitudini solutiei sugerate.
Acum am observat ca am postat in sectiunea Juridic si rog moderatorul forumului sa inchida acest topic sau sa-l mute in sectiunea corespunzatoare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa impozitate cf oug 58/2010 alcibiade alcibiade Legea 142 privind tichetele de masa prevedea : Art. 8 (1)Sumele corespunzătoare tichetelor de masă acordate de angajator, în limitele nominale prevazute ... (vezi toată discuția)