avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concediu de odihna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concediu de odihna

In luna Iunie am avut doi salariati care au fost in c.o., sa modificat ceva la c.o. in anul acesta sau programul meu a calculat gresit?
salariu de baza=600 lei
ore lucratoare=176
ore lucrate=152
ore c.o.=24
c.o. lei=84 , nu trebuia 82 lei?
venituri salariale=602
Lucrez cu Saga, a gresit el,trebuie sas fac rectificative?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: luciapap , utilizator 08:13, 4 August 2010
CCMN:
Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(2) Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporul de vechime şi indemnizaţia pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzător numărului de zile de concediu.

Daca media veniturilor este 600 lei si nu are sporuri, rezultatul este cel calculat de dv.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters42179, utilizator
Trebuie sa fac rectificative la statul de plata si celelalte declaratii,si in Iulie am c.o. si la fel calculeaza cu cativa lei in plus, cei care folosesc Saga, ati patit si voi sau doar programul meu a obosit sau ii este cald si lui.
Multumesc, astept si alte pareri.
luciapap a scris:

In luna Iunie am avut doi salariati care au fost in c.o., sa modificat ceva la c.o. in anul acesta sau programul meu a calculat gresit?
salariu de baza=600 lei
ore lucratoare=176
ore lucrate=152
ore c.o.=24
c.o. lei=84 , nu trebuia 82 lei?
venituri salariale=602
Lucrez cu Saga, a gresit el,trebuie sas fac rectificative?
Multumesc

Deoarce nu ne dati toate datele merg pe presupunere:
Luna martie= venit 600 lei pentru 23 zile
Luna aprilie = venit 600 lei pentru 21 zile
Luna mai = venit 600 lei pentru 20 zile
Media zilnica pentru ultimile 3 luni este: 1800/ 64= 28.13
Nr zile concediu iunie: 3
Venit corespunzator zile concediu 3 x 28.13 = 84
Venit corespunzator zile lucrate 518
Total venit salarial = 84+518=602
Multumesc, am inteles.
Sunteti foarte prompta d.na consilieru, va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical ContSters60781 ContSters60781 Cazul este: - angajat 4 ore/zi - a lucrat in jan si 1/2 din febuarie; - si-a dat demisia; - s-a reintors la 1 iulie; - in acest timp nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de concediu si venit net eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos sa-mi fie prezentat, detaliat, modul de calcul a indemnizaţiei de concediu si a venitului net, aferent lunii septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)