avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despaguri materiale din fondul RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despaguri materiale din fondul RCA

Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am ramas cu sechele la mana dreapta.Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri din fondul RCA?
Mentionez ca nu a inceput procesul dosarul fiind in cercetare ,expertiza tehnica este facuta dar nu este platita deci dosarul nu a fost inaintat procurorului de caz. In plus celalalt sofer implicat a inceput sa vina cu acte ,initial a spus ca nu are permis si dupa cateva luni are din Ungaria ,alcoolul a scazut de la 1.91 la mie la 0.8 la mie si nu stiu ce mai urmeaza.
Politistul mi-a spus ca nu are dupa ce bea apa asa ca nu mai am chef de procese interminabile.
Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri materiale(nu-mi pot folosi mana dreapta si deja am probleme cu locul de munca)

PS conducea o masina imprumutata inmatriculata in Franta dar asigurata in Romania
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:04, 3 August 2010
Fapptele sale si incadrarea penala/sau nu, n-au nicio legatura cu despagubirile care vi-se cuvin.Avizati dauna prin cerere depusa la asiguratorul de raspundere civila al vinovatului.In cadrul procesului penal, constituiti-va cu pretentii civile pentru vatamari, daune materiale,daune morale.Aveti nevoie de ajutor calificat, nu incercati sa va luptati singur.
In urma cu ceva timp ati mai ridicat aceasta problema si vi s-a raspuns si atunci in aceesi maniera. Atata timp cat se cunoaste autorul accidentului, care nu era un om al strazii necunoscut ci un conducator auto el trebuie sa raspunda pt. faptele lui. Fondul la care faceti referire n-o sa va despagubeasca in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca costelgal costelgal Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am ramas cu sechele la mana dreapta.Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri din fondul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)