avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Realizare constructie fara acord coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Realizare constructie fara acord coproprietar

Buna ziua,

Locuiesc intro casa P+1 si detin, conform extrsului CF, 62% din partile de uz comun ( holul, scarile de la intrare, sarpanta, acoperisul, fundatiile,zidurile ,fatadele, bransamentele instalatiilor sanitare si electrice ) si din terenul construit si neconstruit.
Casa este acoperita partial cu acoperis din tigla iar partial (40% din suprafata casei ) este prevazuta cu o terasa din beton.
Vecinul care locuieste la etaj vrea sa efectuieze lucrari de acoperire a acestei terase din beton si sa construiasca pe ea un spatiu de locuit pe motiv ca terasa se afla amplasata deasupra apartamentului sau si ca ai apartine. Avad in vedere ca spatiul in care locuiesc de la parter este construit de prin 1930 si ca pe el s-a construit deja, in anul 1976, apartamentul de la etajul I,subsemnatul nu sunt de acord cu efectuare lucrarilor pe care vrea sa le efectueze vecinul meu, mai ales ca 62 % din suprafata terasei respective este proprietatea mea iar vecinul detine doar 38% din suprafata terasei.
Va rog spuneti-mi care sunt prevederile legale si care e modalitatea de a interzice vecinului sa efectueze acele lucrari de constructie fara vointa mea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:37, 3 August 2010
buna ziua.
pt obtinerea autorizatiei de construire este necesar si acordul dvs.
daca nu il veti da, nu va obtine autorizatia.
asta DOAR dc va cere autorizatie si nu va construi fara, dar dvs cum vedeti ca incepe sa construiasca faceti sesizare la Inspectoratul privind disciplina in constructii si la Primarie
In mod normal cf legii este necesar acordul dvs.
Poate exista insa si ipoteza in care in actul sau de proprietate sa aiba si terasa.
Daca are act de proprietate are dreptul de a construi fara consimtamantul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
conform legii trebuie sa aibe acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)