avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis la bloc

Va rog frumos luminati-ma si pe mine:
- pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta actiune (ce procent - 100% sau 50%+1)
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
ciucuadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:50, 16 Martie 2011
Avand in vedere ca terasa pe care urmeaza a se construi acoperisul,este parte comuna,a carei responsabilitate de intretinere si reparatie reprezinta responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari ,reparatia,intretinerea care se suporta din fondul de reparatii,pentru modificare solutie tehnica existenta in cartea tehnica a imobilului,este necesar acodul tuturor proprietarilor
Un acoperis la bloc se face prin asociatia de proprietari si apoi, daca acesta schimba aspectul initial al cladirii, asa cum a fost proiectata, este necesara autorizatie de constructie de la primarie.

Dv in ce calitate intrebati, proprietar sau presedinte de asociatie?
Unde scrie ca trebuie acordul tuturor proprietarilor??? Ce lege prevede acest lucru ca trebuie sa fie 100% de acord si nu 50%+1???

Intreb in calitate de proprietar, deoarece nimeni de la asociatie nu vrea sa se implice: zic ca ei nu au fonduri de reparatii, si nu au cum sa ne ajute.
Va multumesc!
Ce inseamna ca vreti sa faceti acoperisul? Vreti sa reparati terasa, asa cum a fost din constructie, sau vreti sa faceti o noua constructie, gen sarpanta?

Oricum, orice reparatie faceti acolo in nume propriu inseamna ca va asumati faptul ca nu va veti recupera cheltuielile cu lucrarea, fie partial, fie total.
Daca nu aveti implicarea asociatiei - asa cum este normal si legal - atunci asteptati-va sa nu primiti bani de la vecinii dv., nu de la toti vecinii.

Daca lucrarea este gen sarpanta va trebuie autorizate de constructie de la primarie.
Vad ca ne invartim in jurul cozii.
Deci, eu vreau SA CONSTRUIESC acoperis peste terasa blocului, deoarece am ajuns la concluzia ca hidroizolatia nu este o solutie rentabila, eu izoland acum 6 ani, iar acum tot am probleme.
INTREBAREA LA CARE AM NEVOIE DE UN RASPUNS CAT MAI DOCUMENTAT: IMI TREBUIE ACORDUL (SEMNATURILE) TUTUROR PROPRIETARILOR SAU NU?
Sunt constient ca nu-mi voi recupera banii, nici nu-mi fac iluzii, vreau doar sa-mi rezolv odata problema mea.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului in curs de degradare vio_f vio_f Eu stau la etj 4 , terasa blocului , deasupra mea mai exact,a devenit degradabila si cand ploua am inundatii in casa. Conform legii este proprietate comuna si ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)