avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului in curs de degradare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului in curs de degradare

Eu stau la etj 4 , terasa blocului , deasupra mea mai exact,a devenit degradabila si cand ploua am inundatii in casa. Conform legii este proprietate comuna si ar trebui toti locatarii sa punem bani pt reparatii. Vecinii mei de la etj 4 si-au facut toti 3 sarpante (nelegale, acuma cativa ani) . Am facut un tabel pt vecinii de pe tronsonul meu pt a semna sa punem bani toti 5 de pe tronson sa reparam terasa cu membrana, prin asociatie ni se va adauga la intretinere in 4 rate o suma din cea totala a costului de reparatii ,dar unii dintre ei nu vor sa semneze #-o cica ei nu au treaba cu terasa , respectiv vecinul de la etj 1 si etj 3. Ce ma sfatuiti sa fac? :worthy: Deocamdata noi , vecinii de pe tot blocul (3 scari), vrem sa ne facem asociatie de locatari , ceea ce dosarul e in curs de aprobare, momentan suntem luati de o asociatie de blocuri.
Cel mai recent răspuns: vio_f , utilizator 15:19, 18 August 2010
Adica vreti sa va faceti asociatie de proprietari, da?

Bun, terasa este proprietate comuna si se repara prin intermediul asociatiei de proprietari.
Veti deveni o asemenea asociatie, atunci toti proprietarii ar trebui sa citeasca statutul si acordul de asociere si sa vada ca terasa este proprietatea tuturor, deci trebuie reparata prin contributia tuturor.

In afara de asta, sarpanta aceea este legal facuta, proprietarii care au facut-o au autorizatie de constructie?
Nu exista autorizatie de constructie a teraselor si le-a venit o amenda anul trecut. Ma gandeam sa mai fac o sesizare la primaie si poate vine si le darama sarpantele, si atunci va fi toata terasa blocului o proprietate comuna pt toti locatarii si vor fi nevoiti sa punem bani pt reparatia terasei... Oricum nu vor sa semneze pt reparatia terasei (pe un tabel facut de mine pentru a putea drumul la reparatia terasei) , zic ca nu au bani , ca ei nu stau la 4 .... .intr-un cuvant nu-i intereseaza!! :sorry:Nu stiu ce sa mai fac???? :wassat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Mansardare terasă bloc NeluAlda NeluAlda Bună ziua, Am o nelămurire privind reparaţia hidroizolaţiei blocului. De 20 ani asociaţia de proprietari nu a efectuat reparaţii ale imobilului. În ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc ContSters86609 ContSters86609 Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)