avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis la bloc

Va rog frumos luminati-ma si pe mine:
- pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta actiune (ce procent - 100% sau 50%+1)
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
ciucuadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:50, 16 Martie 2011
Va trebuie avizul comitetului executiv pentru lucrari pe proprieatea comuna si autorizatia de la primarie.

:offtopic:Ca sa nu ne fi invartit in jurul cozii trebuia sa puneti intrebarea clara de la bun inceput. Acoperis inseamna si terasa asa cum este data de constructor, inseamna si sarpanta care este o constructie in sine deasupra terasei.
SI SEMNATURI NU-MI TREBUIE DE LA PROPRIETARI??????
In lege asemenea lucrari se prevad a fi in obligatia asociatiei.
Un articol de lege care ar putea acoperi intrebarea dv. este in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiei de proprietari:
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Prin asociatie de proprietari se intelege avizul conducerii asociatiei de proprietari, respectiv a comitetului executiv, nu se spune nicaieri in lege despre semnaturi de la restul proprietarilor.

De gospodarirea proprietatii comune (deci si a terasei) se ocupa conducerea asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului in curs de degradare vio_f vio_f Eu stau la etj 4 , terasa blocului , deasupra mea mai exact,a devenit degradabila si cand ploua am inundatii in casa. Conform legii este proprietate comuna si ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)