Buna ziua,
Vreau sa initiez cererea de divort, dar intrebarea mea este, pot sa o fac in alt oras decat cel in care ne-am casatorit? Casatoria a fost inregistrata in Jud. Timis iar eu in momentul de fata ma aflu in Jud. Brasov..as dori sa intentez divortul de aici...
buna ziua
asa cum prevede legea divotului in romaina actiunea de divort se depune la judecatoria ultimului domiciliu comun al partilor deci mai pe inteles la locul de unde partile s-au despartit in fapt .
av daniela
Art. 607
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Asa cum a precizat in mod corect colegul de mai sus, actiunea de divort se depune (in functie de situatie) in urmatoarea ordine: la instanta unde se afla ultimul domiciliul comun al sotilor, la instanta de la domiciliul paratului, la instanta de la domiciliul reclamantului.
Am o nelamurire
adypompy
pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)