avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe PFA

Buna ziua.

Doresc sa-mi deshid un PFA, COD CAEN 6832...adica pentru administrare imobile.

Insa am si eu cateva intrebari:

1.Ca PFA, pot desfasura mai multe activitati, adica sa pot functiona cu mai multe coduri CAEN?
2. In clipa in care am infiintat acest PFA, pot scapa de plata catre CNAS, si sa-mi constitui un fond privat?
3. Ce registre trebuie sa detina un PFA, si daca are nevoie de un expert contabil pentru depunerea declaratiilor lunare, trimestriale, anuale si etc

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vvvv , utilizator 20:57, 5 August 2010
1. Da
2. Noile norme prevad ca profesiile liberale scapa de plata contributiilor.
,,Persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale nu le sunt aplicabile prevederile art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010,,.
3. Registrele conduse de PFA sunt prevazute de Ordinul MFP nr. 1040/204 si anume: Registrul jurnal de incasari si plati; Registrul inventar.
Se mai conduc Jurnalele de cumparari si vanzari si registrul unic de control (se procura de la DGFP). La inceput este necesar ca evienta sa fie condusa de o persoana de specialitate (contabil, expert).
Ca PFA nu puteti functiona cu mai multe coduri CAEN
Nu aveti nevoie de expert contabil pentru Contabilitate,se tine in Partida simpla
Daca veti fi Ind. Individuala si veti avea angajati declaratiile lunare le poate face si un contabil cu experienta.
Registrul de incasari si plati,registru inventar si registru unic de control.
@G David
In acest caz nu se poate scapa de plata contributiilor pentru asigurarile sociale. Nu e pfa ce desfasoara o profesie liberala.
@iulia
Un PFA poate sa aiba oricate activitati doreste. Exista un CAEN principal si mai multe CAEN secundare.
Azi am fost sa-mi infiintez un PFA, si, da, pot functiona cu mai multe coduri CAEN.

Am fost la un cabinet de avocatura, nu-mi place sa pierd timpul pe la Registrul Comertului:"> , si sa speram cat totul va fi bine, si sa n-am parte de controale de la Garda Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se grupeaza dosarele de contabilitate la un neplatitor pfa? ella93 ella93 Eu si prietenul meu avem un obiect de activitate vanzari online de imbracaminte. Cum pot tine o evidenta a contabilitatii? Ce ar trebui sa depun? Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Ii cu doua obiecte de activitate Laura 86 Laura 86 Buna ziua, O intreprindere individuala avand doua obiecte de activitate cum anume trebuie sa isi tina contabilitatea? Intr-un singur registru de incasari si ... (vezi toată discuția)