avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - Venituri ocazionale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - Venituri ocazionale

Va rog sa ma lamuriti intr-un aspect: in normele adoptate ieri scrie: persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala in mod ocazional datoreaza contributiile individuale pana la data ;a care cuantumul veniturilor realizate in cursul anului calendaristic atinge plafonul de 5 salarii medii brute pe economie.

Cazul meu: am un contract de prestari servicii incheiat cu un singur client (nu mai am alt tip de contracte incheiate cu aceasta societate) si lucrez pe baza de proiect - mai precis: apare proiectul, inchei contractul si apoi, la final (care poate fi la o luna, la 2 sau chiar la 3 luni) primesc si banii. Eu zic ca ma incadrez la venituri ocazionale, fiindca nu am o regularitate in a primii o plata (ca sa nu mai zic ca si plata e f variabila ca suma: de la 800 ron la 4500 ron)... Voi ce parere aveti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:46, 3 August 2010
Ministrul Muncii, Mihai ªeitan, a explicat că singurul element de noutate pe care îl conţine forma finală a actului normativ, ce urma să fie trimis luni seară spre publicare la Monitorul Oficial, se referă la faptul că a fost mai bine definit modul de încasare a veniturilor de natură profesională. Astfel, a explicat oficialul, se face distincţie între veniturile încasate în mod "repetitiv"- adică lunar, trimestrial sau semestrial- şi veniturile încasate ocazional - adică, acelea care nu au caracter repetitiv. Pentru cele din urmă, de care pot beneficia spre exemplu un profesor care publică trei culegeri de matematică pe an, se vor plăti contribuţii în limita a 5 salarii medii pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)
Mai platesc contributii pe intreprindere individuala daca am calitatea de salariat? ernest valentino ernest valentino Sunt incadrat la o societate cu carte de munca, dar mai am si o intreprindere individuala, intrebarea e daca mai trebuie sa platesc contributii separat si ... (vezi toată discuția)