avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai platesc contributii pe Intreprindere Individuala ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai platesc contributii pe Intreprindere Individuala daca am calitatea de salariat?

Sunt incadrat la o societate cu carte de munca, dar mai am si o intreprindere individuala, intrebarea e daca mai trebuie sa platesc contributii separat si pentru Intreprinderea Individuala?!!!
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 14:17, 26 August 2010
Potrivit normelor metodologice:
- persoanele care realizeaza exclusiv venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – sau ocazional datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale pentru sanatate, prevazute la art. III alin. (2) din ordonanta de urgenta nr.58/2010.

- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.

- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala in mod ocazional nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)
Venituri de natura profesionala - obtinute ocazional Miluka Miluka Buna ziua. Astazi, 11.08.2010, a fost postat un articol pe avocatnet.ro (http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=20689) respectiv \"Haos fiscal: ... (vezi toată discuția)
Declaratii conventii civile cf oug 58/2010 daniela moldovan daniela moldovan suntem o asociatie de proprietari care are conventii civile pentru administrator(este pensionar) si ingrijitor( angajat in alta parte cu carte de munca).Ce ... (vezi toată discuția)