avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... functionarii publici
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

functionarii publici

un functionar public are voie sa fie si agent de asigurare cu contract, adica agent cu totul legal?????
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:57, 3 August 2010
Legea 330/2009 prevede la Art. 52 :
"La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"- Art. 96
(1)Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."
-****-
Daca nu are legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate potrivit fisei postului , este perfect legal sa poata desfasura si aceasta activitate .
Da, dar fara sa impietati atributiile de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Functionarul public - incompatibilitati danycosty danycosty din cate am inteles, din 12 nov. functionarul public poate lucra si la stat si la particular in domenii care nu intra inconflict de interese cu functia lui ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea functie publica de conducere cu agent asigurari astra? bora_alexx bora_alexx o functie publica de conducere poate sa fie incompatibila cu una de agent de asigurari astra, asigurari rca, case? am citit 188/1999, prin care se preciza ca ... (vezi toată discuția)