avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitatea functie publica de conducere cu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitatea functie publica de conducere cu agent asigurari astra?

o functie publica de conducere poate sa fie incompatibila cu una de agent de asigurari astra, asigurari rca, case?
am citit 188/1999, prin care se preciza ca functionarul public poate desfasura doar activitati didactice, culturale.
astept rapuns
Cel mai recent răspuns: bora_alexx , utilizator 10:35, 29 Ianuarie 2010
Legea nr, 161/2003, a fost modificata, prin legea nr.330/2009, dupa cum urmeaza:
" ART. 51
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, litera c) a alineatului (2) al articolului 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
"c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;".
ART. 52
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
"ART. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.""
Personal, nu vad vreun impediment in a fi agent de asigurari... :)
va multumesc pentru rapiditate si seriozitate.
o zi buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public - incompatibilitati danycosty danycosty din cate am inteles, din 12 nov. functionarul public poate lucra si la stat si la particular in domenii care nu intra inconflict de interese cu functia lui ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici danyel82 danyel82 un functionar public are voie sa fie si agent de asigurare cu contract, adica agent cu totul legal????? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)