avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen prescriptie pt. foaie matricola universitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen prescriptie pt. foaie matricola universitate completata grsesit

Sunt absolventa a unei facultati particulare (a doua, prima am terminat-o la stat), iar in foaia matricola am mai multe note completate gresit, adica nu sunt notele obtinute in urma examenelor, ci altele..., pur si simplu, nici secretarele nu au explicatii. Am fost la facultate, am vorbit inclusiv cu patronul, dar mi s-a raspuns ca nu se poate face nimic pt ca s-a dat examenul de licenta (la care am fost dezavantajata din cauza notei medii pe ani) si ca a trecut termenul de prescriere, a sustinut el. Mentionez ca am fost personal sa cer foile matricole si mi s-a spus ca nu sunt gata (cu 5 zile inaintea sustinerii licentei) si am aflat media multianuala in ziua sustinerii licentei. Ma intereseaza in ce mod pot rezolva aceasta problema in asa fel incat foaia matricola sa cuprinda notele corecte.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:07, 4 August 2010
Nu cred ca ar putea fi vorba de un termen de prescriptie in acest caz...
Este vorba de o eroare materiala.
Introduceti o actiune in instanta avand ca obiect obligatia de a face ... solicitati instantei sa-l oblige la rectificarea foii matricole.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, in mod normal nu ar trebui sa existe nicio problema daca faceti dovada.
Instanta nu ar putea judeca decat fondul cauzei.
Ipotetic vobind, daca s-ar invoca vreo exceptie ar trebui respinsa intrucat este vorba de drepturi si libertati fundamentale nepatrimoniale care exista doar ca in mod gresit nu figureaza in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare facultate Dumi13 Dumi13 Ma puteți ajuta cu o informație, va rog? Este vorba despre un student care a absolvit 3 ani de facultate, promovând toate examenele in cei trei ani, fara ... (vezi toată discuția)
Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Recuperare foaie matricola atir atir As dori sa stiu cum pot sa recuperez o foaie matricola de la o scoala postliceala desfiintata, mai exact unde trebuie sa ma interesez de arhiva Multumesc (vezi toată discuția)