Buna ziua, as dori sa va cer parerea in legatura cu urmatoarea problema: in 21.04.2010 am avut un accident cu motoreta din care aceasta a intrat la dauna totala, devizul ridicandu-se la valoarea de aproape 8500 RON, reparatiile depasind valoarea motoretei la data respectiva. Eu am fost victima si am mers la societatea unde era asigurata invinuita,respectiv Euroins. In acest caz pot sa solicit 75% din valoarea devizului, pentru reparatie in regie proprie? Va multumesc anticipat.
Evitati confuziile atat din raspunsuri cat si din interpretarea proprie!
Puteti primi (in cazul incadrarii dauna totala) 75% din valoarea reala calculata conform norme si nu din cea a devizului, care depaseste aceasta valoare,(din aceasta cauza a fost declarata dauna totala) plus epava.Nu mai exista asiguratori care sa faca "colectie" de epave.In cel mai bun caz, asiguratorul poate colabora prin scoaterea la licitatie a epavei, care poate/sau nu sa fie achizitionata de o firma de dezmembrari auto.
Ma asociez raspunsului dat de nucu$. Nu veti putea primi mai mult de 75% din valoarea reala a motorului la data daunei + epava pe care o puteti valorifica.
Dauna totala
dandecu23
Buna ziua,
Am un Vw Bora din 2005 care este asigurat CASCO la [EDITAT]. Am lovit masina si a rezultat o dauna care a fost estimata de reprezentanta VW la ... (vezi toată discuția)