avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatii financiare ale unei institutii
Discuție deschisă în Executare silită

obligatii financiare ale unei institutii

In situatia in care, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, institutia la care lucrez este obligata sa-mi restituie o suma de bani, in cat timp, de la data emiterii hotararii definitive, institutia trebuie sa faca acest lucru? Daca puteti spune-ti-mi si legea in care gasesc acest raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:56, 12 Septembrie 2007
art.277 Codul muncii prevede ca daca in termen de 15 zile de la data cererii de executare a hotararii judecatoresti definitive, angajatorul poate raspunde penal cu amenda sau inchisoare.
Daca aveti hotrarea judecatoreasca, depuneti o cerere de executare a hotararii la angajator si in termen de 15 zile trebuie sa va restituie banii.Altfel...
Art. 277 din Codul muncii se refera la plata salariilor. In cazul meu este vorba de plata unor cheltuieli de judecata, facute cu ocazia unui proces prin care institutia la care lucrez a fost obligata sa-mi plateasca niste diferente de salariu. Diferentele salariale mi-au fost date, dar banii reprezentand cheltuielile de judecata nu, pe motiv ca...inca nu sunt bani pentru asa ceva. Mentionez ca este vorba de o institutie bugetara.
Multumesc pentru raspunsul anterior si poate ma puteti lamuri mai pe larg, legat de situatia prezentata.
privitor la astfel de cheltuieli pentru bugetari a aparut un act normativ care zice ca in termen de parca 6 luni de la titlul executoriu sunt obligati sa cuprinda aceste cheltuieli in buget si sa le achite......ma uit dupa nr act si daca il gasesc iti scriu....a fost art si aici pe site cu asta.....daca il gasesti mai repede......executarea prin executor judecatoresc.....
Pai hotararea judecatoreasca se refera la plata salariului si tot prin hotararea respectiva instanta a apreciat ca aveti dreptul la plata cheltuielilor de judecata. Aceste cheltuieli fac parte integranta din hotararea primita. Fiind o hotarare judectoreasca definitiva, trebuia executata.Cand v-au dat banii trebuia sa va dea si suma ce reprezinta cheltuielile de judcata.
Oricum ar trebui sa stie angajatorul ca neexecutarea hotararii atrage raspunderea penala.Daca nu, ii puteti aduce aminte printr-o cerere/adresa prin care sa solicitati plata sumelor ramase si sa faceti si referire la art.277. Cm.
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita - institutie publica marin.nicodim marin.nicodim In anul 2007 am castigat definitiv si irevocabil un proces (contencios administrativ) cu o institutie publica (unitate de invatamant). Hotararea contine in ... (vezi toată discuția)
Vă rog nişte sfaturi - privind executare hotărâre oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns privind executarea unei hotărâri judecătoreşti: - este vorba despre o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)