avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatii financiare ale unei institutii
Discuție deschisă în Executare silită

obligatii financiare ale unei institutii

In situatia in care, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, institutia la care lucrez este obligata sa-mi restituie o suma de bani, in cat timp, de la data emiterii hotararii definitive, institutia trebuie sa faca acest lucru? Daca puteti spune-ti-mi si legea in care gasesc acest raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:56, 12 Septembrie 2007
Vezi O.G. nr. 22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice, stabilite prin titluri executorii.
Legea 110/2007, pt.modificarea si completarea OG 22/2002:

1. Articolul 1 se modifica şi va avea următorul cuprins:

"Art. 1. - Creanţele stabilite prin titluri executorii în sarcina instituţiilor publice se achită din sumele aprobate prin bugetele acestora, de la titlurile de cheltuieli la care se încadrează obligaţia de plata respectiva."

2. Articolul 2 se modifica şi va avea următorul cuprins:

"Art. 2. - Dacă executarea creanţei stabilite prin titluri executorii nu începe sau continua din cauza lipsei de fonduri, instituţia debitoare este obligată ca, în termen de 6 luni, sa facă demersurile necesare pentru a-şi îndeplini obligaţia de plata. Acest termen curge de la data la care debitorul a primit somaţia de plata comunicată de organul competent de executare, la cererea creditorului."
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2007
tana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - institutie publica marin.nicodim marin.nicodim In anul 2007 am castigat definitiv si irevocabil un proces (contencios administrativ) cu o institutie publica (unitate de invatamant). Hotararea contine in ... (vezi toată discuția)
Vă rog nişte sfaturi - privind executare hotărâre oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns privind executarea unei hotărâri judecătoreşti: - este vorba despre o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)