avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rog raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rog raspuns

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: lucrez la o institutie publica, iar in cadrul verificarilor efectuate pentru unul dintre angajatii nostrii (verificari realizate in baza HG 585/2002) am intrat (in mod legal) in posesia unor rezultate la examinarile psihologice si psihiatrice ale persoanei in cauza. In urma acestor verificari, rezultatul i-a fost comunicat salariatului nostru iar acesta solicita copii dupa mai multe documente, printre care si aceste rezultate medicale (care cred eu ca ar fi trebuit sa i le elibereze medicul care le-a efectuat). Ma gandesc ca aceste copii nu am obligatia si nici dreptul sa i le pun eu la dispozitie, ci sa il indrum sa se adreseze la institutia medicala emitenta, acolo unde si-a efectuat aceste analize si examinari. Problema este ca nu cunosc baza legala pentru a formula acest raspuns (refuzul meu de ai le pune la dispozitie, precum si obligatia spitalui de ai le elibera). Daca ma puteti ajuta in acest sens v-as fi recunoscatoare.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:48, 4 August 2010
Cautati in legislatia din domeniul sanatatii, referitoare la drepturile pacientului si obligatiile prestatorului de servicii medicale.
Cu regret dar mai mult nu stiu, dar sunt convins ca numai cel care a facut actul medical poate elibera inscrisuri medicale pacientului.
Comunicarea analizelor medicale se face si salariatilor ... in acest sens, trebuie sa se adreseze institutiei medicala la care s-au efectuat aceste analaize
Hotarare nr. 432 din 23 martie 2004 privind dosarul profesional al functionarilor publici
Sectiunea a 2-a
Accesul la dosarul profesional si la registru
(1) Functionarul public are dreptul de acces la datele cu caracter personal si profesional inscrise in dosarul sau profesional si la fila sau, dupa caz, filele personale din registru.
(2) Functionarul public poate solicita in scris compartimentului de resurse umane sau persoanei care are atributii cu privire la evidenta personalului eliberarea unor copii de pe documentele din dosarul profesional, eliberarea unei adeverinte care sa certifice informatii cuprinse in acesta si eliberarea unor copii de pe fila sau, dupa caz, filele personale din registru.

Aceasta HG poate e chiar abrogata… chiar nu stiu…
Banuiesc ca s-au mai schimbat chestiuni, dar fiind valabil atunci de ce nu ar fi si azi?
Salariatul are dreptul (e firesc sa fie asa) sa stie ce cuprinde dosarul sau… Sa zicem ca e unul mai… banuitor din fire si doreste sa stie ce scrie in actele aflate IN dosarul profesional – ar putea exista diferente intre ceea ce-i elibereaza medicul si ceea ce se afla – in fapt – la dosar (s-au mai vazut cazuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fișa postului marysimo marysimo Ca și consilier al unei localități pot cere o copie a fișei postului al unui angajat din primărie, ori cursurile de perfecționare urmate? (vezi toată discuția)
Revisal editaama editaama buna ziua o dispozitie privind suspendarea raportului de serviciu - functionar public- pe o perioada de 3 ani trebuie operata in revisal si daca da ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)