avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie fictiva la Orange
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie fictiva la Orange

Buna ziua,
Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin cerere de reziliere in septembrie 2001. La acea data am platit si ultima factura. Cei de la Orange, prin firma EOS, sustin ca eu am o datorie de 100 Ron, si ca nu am achiatt acea ultima factura, dar culmea este ca si ei sustin ca sunt inregistrat cu cerere de reziliere, si ca acel contract a fost reziliat in urma acelei cereri. Cu toate ca am achitat acea factura as dori sa stiu ce se poate intampla. Din cate cunosc, aceasta datorie, desi a fost platita, ar trebui sa se fi prescris dupa 5 ani (sau 3).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:35, 21 Decembrie 2009
datoriile se prescriu in 3 ani, doar cele bugetare in 5 ani....asa ca nu plati nimic, eventual in instanta ridici exceptia dreptului prescris.......daca nu o ridica instanta din oficiu...
Daca ati platit acea datorie nu se mai pune problema prescriptiei extinctive , ci a dovezii platii acesteia.
Prescripţia începe să curgă de la data cînd se naşte dreptul la acţiune sau dreptul de a cere executarea silită. În obligaţiile care urmează să se execute la cererea creditorului precum şi în acelea al căror termen de executare nu este stabilit, prescripţia începe să curgă de la data naşterii raportului de drept.
Exact aceasi problema o am si eu cu diferenta ca eu ar trebui sa platesc 1100 de lei :(( :(( Contract facut in 2001,facturi platite la timp,contract reziliat.Au trecut 6 ani de atunci,nu am primit nici de la ORANGE,nici de la EOS nici o instiintare.Aceasta este prima scrisoare pe care o primesc.Am sunat la firma de la care am primit scrisoarea,le/am spus ca vreau un nr de telefon de la ORANGE ,unde sa cer informatii si mi/au spus ca ORANGE nu se mai ocupa de practica respectiva.Si atunci eu cum fac sa vad copiile facturilor emise,cum se justifica cele 11 milioane pe care mi le cer.Sincer,nu stiu cum sa procedez,e si o suma destul de frumusica :((
IGNORA-I, datoria, daca a existat, oricum s-a prescris. Firmele de recuperari trimit astfel de instiintari doar..doar musca momeala vreun fraier care se apuca sa le si plateasca.
ACELASI LUCRU AM PATIT SI EU AZI CAND AM PRIMIT O SCRISOARE CA AM DE PLATA DIN 2001 45 RON+ 97 RON PENALIZARI + 968 RON TAXA REZILIERE.... TAXA STIU CA ERA DE 100 DOLARI NICIDECUM EURO SI 300. AM SUNAT LA ORANGE, AU ZIS SA SUN LA EOL CARE SE OCUPA DE RECUPERARI SI O DOAMNA CARE ZICEA CA ESTE JURISTA IMI ZICE CA SE PRESCRIE DOAR ACTIUNEA, NU SI SUMA SI CA EA ESTE JURISTA. I-AM ZIS SCRIE IN CODUL CIVIL CA SE PRESCRIE DUPA O PERIOADA DE 3 ANI, SI MI-A ZIS SA NU MAI VB URAT CA EA IMI INCHIDE TELEFONUL CA NU E OPERATOARE E JURISTA SI CA PRIETENA MEA NU STIE CE VORBESTE CAND SPUNE CA SE PRESCRIE IN 3 ANI. SI AM VAZUT CA ASA ESTE, DUPA 3 ANI DACA NU SOLICITA BANII INSEMNA CA NU II MAI VREA, AU TRECUT TOTUSI 7 ANI !!! NU MAI AM NIMIC SA LE DAU DUPA 7 ANI, AM VB CU UN AVOCAT

Alte discuții în legătură

Firme de recuperare sau recuperatori jacuzzi jacuzzi Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac :-/ Acum 7 ani, i-am facut unei amice un abonament de telefon la Orange. Dupa cateva luni a trebuit sa plece in ... (vezi toată discuția)
Factura servicii telefonie mobila neplatita Delia17 Delia17 Buna, Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)