avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie fictiva la Orange
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie fictiva la Orange

Buna ziua,
Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin cerere de reziliere in septembrie 2001. La acea data am platit si ultima factura. Cei de la Orange, prin firma EOS, sustin ca eu am o datorie de 100 Ron, si ca nu am achiatt acea ultima factura, dar culmea este ca si ei sustin ca sunt inregistrat cu cerere de reziliere, si ca acel contract a fost reziliat in urma acelei cereri. Cu toate ca am achitat acea factura as dori sa stiu ce se poate intampla. Din cate cunosc, aceasta datorie, desi a fost platita, ar trebui sa se fi prescris dupa 5 ani (sau 3).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:35, 21 Decembrie 2009
Cei de la EOS sunt cam .... :training:
1. Dreptul la actiune pentru recuperarea unei creante se prescrie in termen de 3 ani de la data cand a luat nastere dreptul la actiune. Am citit mai sus ca o doamna/ domnisoara jurista de la EOS ii spunea unuia dintre useri ca se prescrie doar actiunea nu si suma. Extra-super-ultracorect! Doar concluzia era eronata, respectiv ca daca suma nu se prescrie exista obligatia achitarii ei. Art. 1837 din Codul civil spune despre prescriptie ca e un mijloc de a ne libera de o obligatie sau de a dobandi proprietatea in conditiile determinate de lege. Cu toate ca materia prescriptiei extinctive e reglementata de Decr. 167/1958, definitia data de art. 1837 ramane valabila si odata ce s-a implinit termenul de prescriptie operereaza liberarea de obligatie cu consecinta ca orice plata facuta dupa aceasta este valabila (adica nu poti cere banii inapoi ca si cand ai fi platit din eroare) dar nu mai este obligatorie.
2. Acuma daca e vorba de facut bani cei de la EOS se pare ca se pricep pentru ca daca din 10 datorii prescrie recuperezi una .... ai un randament ex-ce-lent. Iar cum romanii se tem in general de autoritate (oricare ar fi aceasta) ....
Am inteles domnule u.b.i.k, dar intrebarea mea e daca sunt obligat sa platesc aceasta suma sau nu.Va multumesc
Nu, nu trebuie sa platiti, aceasta era parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme de recuperare sau recuperatori jacuzzi jacuzzi Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac :-/ Acum 7 ani, i-am facut unei amice un abonament de telefon la Orange. Dupa cateva luni a trebuit sa plece in ... (vezi toată discuția)
Factura servicii telefonie mobila neplatita Delia17 Delia17 Buna, Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)