avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce ar trebui sa fac?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce ar trebui sa fac?

Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari calculate pe criterii doar de eos stiute) si invitatia la o conciliere privind acest asa-zis debit datorat catre cei de mai sus.
In anul 2004 mi-am luat un abonament la O., iar in iunie anului 2006 am facut un al doilea abonament, tot la O. - unul de grup. La acea data, am solicitat verbal reziliere vechiului contract dar m-am lovit de un refuz. In acest context, am achitat la zi factuta curenta la acea data, dupa care am renuntat la a mai utliza acel abonament, ramanand cu cel de grup.
Din punctul meu de vedere, nu datorez nimic nimanui, in conditiile in care am renuntat la a mai folosi acel abonament, fiind la acea data cu plata la zi a facturilor.
De unde are dreptul acest eos in a-mi trimite scrisori acasa? Cine i-a imputernicit sa se foloseasca de datele mele persoanale?
Ce ma sfatuiti sa fac? Pana acum n-am luat legatura cu ei si cred ca nici nu o voi face.
Astept un raspuns pertinent. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
radu2008a, utilizator
Cel mai recent răspuns: tebe , utilizator 09:31, 8 Martie 2010
Sa nu faceti nimic.
Orice recunoastere sau plata, chiar si partiala a datoriei va repune in termenul de prescriptie si va pot executa silit.
In acest moment datoria e prescrisa, deci nu le datorati nimic, nu va lasati intimidat.
Daca este vorba de o creanta din anul 2004 atunci aceasta ar putea fi prescrisa deoarece au trecut mai mult de 3 ani.Pentru a nu gresi, ar trebui sa consultati un avocat care sa vada actele si sa-i dati mai multe detalii pentru a va confirma sau nu trecerea termenului de prescriptie al creditorului de a-si realiza creanta.
Trebuia sa faceti cerere de reziliere a primului abonamnt in scris, iar daca ei au refuzat la momentul respectiv rezilierea, inseamna ca au avut un motiv temeinic sa o faca.
Nu exista cerere de reziliere verbala!
Chiar daca dvs nu ati mai utilizat abonamentul respectiv, contractul s-a derulat in continuare, de aceea acum va loviti de aceasta problema.
Sfatul meu este sa platiti cei 400 de lei deoarece veti fi chemat in judecata pentru recuperarea sumelor de bani si atunci nu veti mai plati doar 400 lei ci si alte cheltuieli precum onoraii de avocat,taxe de timbru.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Veronica Popescu, Avocat
Firma de telefonie le-a cesionat datoria. De acolo au datele dvs. Datoria este prescrisa. Nu faceti nimic.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Intr-adevar daca contractul expira in 2004 sumele datorate sunt prescrise, dar trebuie vazut contractul mai intai.

Alte discuții în legătură

Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!! Graminede Graminede IN [b]5 [/b][b]iunie 2004[/b] a decedat mama mea. La [b]1 iulie 2004 [/b]am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent! nimik_nou nimik_nou Buna ziua!Am primit si eu o instiintare de la eos referitoare la o datorie orange acumulata din 2 facturi neplatite din mai si iunie 2006, abonamentul facut in ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)