avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!!

IN 5 iunie 2004 a decedat mama mea. La 1 iulie 2004 am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, si am platit integral si luna iulie 2004 asa cum mi s-a cerut .
Azi 30 iunie 2008 am primit o notificare prin posta, trimisa de o firma de recuperari credite si semnatade un avocat, prin care i se cere mamei mele sa plateasca firmei de cablu TV-POST, suma de 60 romi, suma restanta+ taxa firmei de recuperare.
Cum e posibil ca dupa 4 ani de la decesul mamei sa i se mai ceara bani?
Cel mai recent răspuns: MARIUS TESLEVICI , Avocat 11:39, 3 Iulie 2008
oicum orice datorie se prescrie in 3 ani
Nu inteleg cum se "prescrie" ?:-/
Nu sunt familiarizat cu termenii juridici si-mi cer scuze.
Va multumesc.
Intr-adevar, chiar daca ar fi ca mama dvs sa aibe o datorie catre ei neachitata aceasta este prescrisa dupa trecerea unui interval de 3 ani.
Posibil ca firma respectiva sa nu fi inregistrat cererea dvs de reziliere a contractului :(
Trebuie sa iau legatura cu firma care cere banii?
Prescriptia extinctiva nu este definita in legea civila , totusi Decretul 167 / 1958 in art.1, alin. 1, consacra efectul prescriptiei extinctive “dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost executat in temeiul stabilit de lege”.
Prescriptia extinctiva din dreptul civil se poate defini ca fiind stingerea dreptului la actiune neexercitat in termenul de prescriptie.

Puteti sa luati legatura cu ei si sa le spuneti ca acea datorie (daca ar exista) este prescrisa.
Cred ca este totusi o ciudatenie cu privire la suma solicitata, doar 60 lei sau este mai mare suma solicitata? :-/

Alte discuții în legătură

Factura telefon dan-d dan-d contractul a fost facut de catre tatal meu in 2003 si inchis de catre firma de telefonie in 2004 din causa neachitarii acesteia .Suma este de circa 200 ron ... (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)