avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... raspuns urgent!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

raspuns urgent!

Buna ziua!Am primit si eu o instiintare de la eos referitoare la o datorie orange acumulata din 2 facturi neplatite din mai si iunie 2006, abonamentul facut in 2005-2006,folosit doar 9 luni din 12 cate prevedea contractul.In scrisoare ma instiinteaza ca am de platit debitul de 809,50 RON alcatuit din debit principal 297,61ron, recalculare penalizari 345,84ron si taxa reziliere contract de 166,05 ron.Toate bune si frumoase...o contactez de doamna consultant financiar si ii cer toate detaliile problemei si recunosc ca nu stiam de aceasta datorie,plecat fiind din tara la studii, ma asigura ca daca platesc cat mai recent debitul total ce consta in 809,50 ron datoria se stinge.Intrebarea mea este urmatoarea nu cumva dupa ce platesc aceasta suma, stimabili de la eos sa se trezeasca pretizand nu stiu ce alte dobanzi legale sau intarzieri avand in vedere anii trecuti (verbal m-au asigurat ca vor inchide cazul, dar nu prea imi inspira incredere). Ultima factura fiind in iunie 2006, stiu ca opereaza prescriptia ....dar as vrea sa platesc sa scap de somatiile lor primite cat mai recent in posta...numai ca nu stiu cum sa procedez ca sa fiu acoperita legal....si sa nu ma trezesc in postura minunata de a mi se pretinde alte sume fabuloase inexplicabile!Ei ma asigura ca dupa ce voi trimite prin fax copie dupa chitanta in contul caruia voi face plata, imi vor trimite ulterior fisa de lichidare, dar nu vreau sa ma bazez prea mult pe cuvantul lor, avand in vedere escrocheriile care le fac! Ma intreb daca nu cumva mai bine ii rog sa imi trimita un proces verbal sau alt inscris prin care sa renute la orice alte pretentii daca achit integral debitul la termenul stabilit de comun acord si apoi sa fac plata in contul lor!O lamurire din partea unei persoane autorizate m-ar ajuta enorm!Astept urgent raspunsul dvs avand in vedere ca luni trebuie sa fac aceasta plata!Daca nu platesc avand in vedere ca datoria s-a prescris si nu am facut nicio o plata in acest sens.....insa am vb azi telefonic cu ei spunad ca desi nu stiam de datorie vreau sa gasesc o cale amiabila prin care sa scap de ea. Eu vreau sa platesc numai sa scap de toata tampenia asta, pur si simplu ma dispera ideea in sine de a avea datorii insa nu vreau sa fiu ,,prostita`` de acesti recuperator si sa ma trezesc intr-un cerc vicios alcatuit dintre somatii, plati inregistrate, convorbiri telefonice ce se repeta la infinit!
Cel mai recent răspuns: DANIEL TOCEA , Avocat 15:46, 29 Mai 2010
Teoretic datoria era prescrisa.
Recunoasterea datoriei intrerupe insa termenul de prescriptie, si va incepe un alt termen de 3 ani din acel moment.
Parerea mea este ca acea convorbire s-a inregistrat si se considera recunoastere.
Nu va ramane decat sa platiti.
Acum, daca alti colegi au alta parere...
dobanda nu poate depasi cunatumul debitului datorat (a sumei ce reprezinta c/v serviciilor prestate)... prescriptia intervine dupa trei ani daca intre timp nu s-au efectuat alte acte de recuperare a debitului (trebuie sa reiasa ca in termen de 3 ani creditorul a renuntat la plata). Ar fi excelent sa incheiati un proces-verbal cu creditorul in ce priveste sumele achitate si ce reprezinta acestea..
Debitul s-a prescris din anul 2009, probabil in luna iulie, cand s-au implinit 3 ani de la scadenta ultimei facturi.Pentru a va convinge ca nu a achitat o alta persoana pt. dvs. vreo suma de bani care sa intrerupa cursul prescriptiei, incercati o cacealma: le trimiteti o adresa prin care le spuneti ca ati achitat o parte din factura si le cereti sa va comunice cand a fost facuta ultima plata. Daca va raspund la adresa va veti lamuri cu privire la prescriptie.Oricum discutia telefonica nu a intrerupt niciodata cursul prescriptiei. Atentie la redactarea adresei.
M-a sunat doamna consultant si m-a rugat daca pot plati luni in contul lor la BRD ca sa evitam recalcularea debitului si apoi dupa ce le trimit confirmarea de plata imi vor trimite prin fax fisa de lichidare...insa ma gandesc daca nu cumva e o calceama ca sa platesc sa recunosc datoria si apoi sa imi mai vina nu stiu ce somatii de plata!In ultima somatie de plata ei mi cer doar aceasta suma de 809,50 ron. Din moment ce platesc ceea ce imi cer in ultima somatie si o sa am si chitanta aferenta....ma gandesc ca sunt acoperita sua nu? pot invoca ulterior alte plati?Ideea cu procesul verbal imi surade si mie, dar nush in ce masura o pot determina sa imi trimita un asemenea act avand in vedere ca ei sunt din Bucuresti iar eu din alt oras, doar prin fax ceva si nici nu stiu cum ii pot obliga sa fara acest demers! Ea mi-a confirmat telefonic ca nu vor exista alte sume de plata din moment ce platesc debitul total adica cel cerut in ultima somatie!Astept raspunsul dvs deoarece sunt in dubii, nu stiu cum sa actionez ca sa fiu acoperita si eu!Interesul meu a fost sa remediez aceasta situatie si nu sa ma multumesc cu prescriptia care a intervenit, deoarece stiu ca aceasta se refera la dreptulor la actiune in instanta si nu la stergerea debitului....iar eu fac tot posibilul sa achit aceasta datorie intocmai pentru a scapa definitv de ei, numai ca nu as vrea sa ajung din postura de debitor onest care doreste sa se exonoreze de datorie in aceea de debitor cretin care plateste aceeasi datorie prescrisa la nesfarsit! Asa imi trebuie daca am vrut sa fiu mai catolica decat Papa....acum am singura dureri de cap!:) Va multumesc pentru sfaturile acordate deja si as fi recunoscatoare daca mi-ati mai da o idee!Luni vreau sa fac plata dar as vrea sa fiu sigura ca nu gresesc cu nimic in detrimentul meu!
Am reusit sa ii determin sa imi trimita o intelege de plata conform careia daca platesc integral suma datorata s-a efectuat concilierea directa intre parti si care suna cam asa: Avand in vedere creanta in cuantum de 854.1 RON catre SC EOS KSI ROMANIA SRL, partile convin urmatoarele:
1. Creanta totala este certa, lichida si exigibila la data prezentului acord. Astfel, Debitorul renunta la orice contestatie asupra creantei, legitimitatea, validitatea si intinderea acesteia fiind definitiv stabilite.
2. Debitorul intelege si este de acord ca prezentul proces-verbal atesta rezultatul concilierii directe intre parti si indeplinirea procedurii prealabile prevazuta de art.720(1) C.proc.civ.
3. In cazul in care Debitorul nu plateste oricare din transe la termenele si in cuantumul stabilite conform prezentei intelegeri, Creditorul este indreptatit sa solicite imediat achitarea intregii sume.
4. In caz de neexecutare a obligatiei de plata consemnata prin prezentul proces verbal, Debitorul isi manifesta acordul neechivoc fata de actualizarea penalizarilor si a celorlalte obligatii pecuniare accesorii contractuale.
5. Partile convin ca eventualele litigii privind plata creantelor datorate sa fie judecate de instantele judecatoresti competente din Bucuresti.
Asa cum am convenit, va trimitem detalierea ratelor lunare, urmand ca, pentru mentinerea in vigoare a termenilor agreati este obligatoriu sa ne trimiteti inapoi exemplarul semnat de dumneavoastra impreuna cu o copie a actului de identitate (in termen de 5 zile de la data prezentei notificari), pe adresa de e-mail
CREDITOR:
SC EOS KSI ROMANIA SRL
MANAGER DEPARTAMENT RECUPERARE CREANTE
ALEXANDRU CERNAT
DEBITOR:
.............................................
CNP ..................................
DATA ...............................
SEMNATURA ....................
Ce parere aveti? Luni trebuie sa trimit datele mele pentru ca acest acord de plata sa fie valabil si apoi sa platesc in contul lor la Brd debitul total ceea ce am de gand sa fac! Sper sa nu gresesc cu nimic semnand acest acord! Din moment ce am sa platesc si le trimit confirmarea de plata sper sa scap de ei! O zi buna va doresc si astept un raspuns!

Alte discuții în legătură

Eos ksi-recuperare creanta iulian_g77 iulian_g77 Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)