avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o speza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o speza

un cetatean a semnat la notar ca preia prin cesiune partile sociale ale asociatilor, dar nu sa mai dus la registrul comertului sa scoata actul acela care atesta acel lucru si nici nu a refacut actul constitutiv
ce se intimpla in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: marix2007 , utilizator 11:12, 4 August 2010
Atata vreme cat nu s-a facut publicitatea legala (la Reg.Com.), nici un act societar nu este opozabil tertilor, deci nu produce efecte juridice.
Pentru a fi opozabil tertilor trebuie facuta publicitatatea la Registrul Comertului.
Se mai pot intampla multe.... Depinde ce este scris in acel act de cesiune .
multumesc frumos de raspunsuri,
inca o problema asociatii respectivi nu se pot intoarce impotriva celui care a cumparat partile sociale si sa spuna ca contractul de cesiune l au semnat nu mai era treaba lor sa se duca la registrul comertului,ci noul actionar?
La Registrul Comertului se prezinta atat vechii asociati cat si noii asociati sau imputernicitii acestora. Acolo mai sunt de semnat cateva documente.
si sa spuna ca contractul de cesiune l au semnat nu mai era treaba lor sa se duca la registrul comertului,ci noul actionar?

Depunerea Hotararii AGA in termen de 15 zile de la adoptare la ORC in vederea inregistrarii si publicarii pot sa o faca ( si sunt obligati sa o faca )persoanele care au calitate in soc adica "fostii" asociati .
Este foarte adevarat ca acestia pot imputernici o terta persoana , inclusiv pe noii asociatii sa efectueze demersurile la ORC dar obligatia ....

Alte discuții în legătură

Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale lacrymabubulina lacrymabubulina Ce documente imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le depun k sa trec un srl de pe o persoana pe alta? va multumesc (vezi toată discuția)
Cesiune parti firma esincu esincu Am avut calitatea de asociat intr-o firma, alatri de alta persoana. Eu si colega mea ne-am hotarat sa vindam partile sociale.Am gasit cumparatori (tot 2 ... (vezi toată discuția)