Cesiunea partilor sociale reprezinta transmiterea acestora catre una sau mai multe persoane, care astfel vor dobandi calitatea de asociati.
Aceasta operatiune juridica se realizeaza prin intermediul contractului de cesiune de parti sociale incheiat intre cele doua parti, actualul asociat care urmeaza sa cedeze partile sociale detinute si viitorul asociat care va prelua partile sociale.
Pentru ca cesiunea partilor sociale sa fie opozabila tertelor persoane, straine de contract, aceasta trebuie inregistrata la Registrului Comertului, si publicata in M.O.
Actele pe care trebuie sa le contina dosarul de inregistrare ce se depune la Registrul Comertului:
1. Contractul de Cesiune;
2. Decizia asociatului unic sau Hotarare AGA;
3. Declaratia pe propria rasundere a noului asociat;
4. Specimen de semnatura (in cazul in care noul asociat va fi si administrator),
5. Actul constitutiv refacut – cu noii asociati.
O speza
marix2007
un cetatean a semnat la notar ca preia prin cesiune partile sociale ale asociatilor, dar nu sa mai dus la registrul comertului sa scoata actul acela care ... (vezi toată discuția)
Firma medicala
alinateo
am o firma medicala cu sotul cu care sunt in divort, el e adiministrator si are si parti sociale, eu ceva mai multe parti sociale ca el.
as vrea sa ies din ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)