avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma medicala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma medicala

am o firma medicala cu sotul cu care sunt in divort, el e adiministrator si are si parti sociale, eu ceva mai multe parti sociale ca el.
as vrea sa ies din firma, ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: alinateo , utilizator 09:04, 24 Iulie 2011
In decursul existentei unei firme, o parte, sau chiar toti cei care au infiintat-o, pot lua decizia de a renunta si a iesi din firma. Varianta cea mai uzitata de iesire din firma este cesiunea de parti sociale, prin care unul, sau mai multi asociati isi cedeaza partile sociale unor terte persoane, care devin, astfel, noii proprietari ai firmei.

Tot o cesiune de parti sociale se poate folosi si in situatia in care asociatii unei firme doresc sa primeasca un nou asociat in firma, insa aici trebuie sa facem mentiunea ca se poate opta si pentru varianta unui aport la capitalul social si marirea numarului de parti sociale ale firmei.

Deoarece acest material se refera la cesiunea de parti sociale, vom enumera, in continuare actele pe care trebuie sa le contina dosarul de inregistrare ce se depune la Oficiul Registrului Comertului:

Contractul de Cesiune;
Decizia asociatului unic sau Hotarare A.G.A.;
Actul constitutiv refacut – cu noii asociati;
Declaratia pe propria rasundere a noului asociat
(declaratiile pe propria raspundere ale noilor asociati);
Specimen de semnatura (in cazul in care noul asociat va fi si administrator).

Conform prevederilor legale actuale cesiunea (totala sau partiala) a partilor sociale se efectueaza in baza deciziei/ hotararii asociatilor si este necesara si actualizarea actului constitutiv in vigoare.

sursa:[ link extern ]
Din cate am mai citit pe net, eu ca medic dentist nu pot cesiona partile mele sociale decat unui medic dentist, nu le pot ceda sotului care nu este medic. Apoi daca gasesc un dentist care sa imi preia partile sociale cui ma adresez pentru acte? Dar in cazul in care nu gasesc si vreau sa inchid firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din asociere srl aka.fg aka.fg Sunt asociat intr-o firma din care doresc sa ies, asociatii nu vor sa ma lase, si nu stiu cum sa procedez. Poate sa -mi dea cineva informatii? Cu stima (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale lacrymabubulina lacrymabubulina Ce documente imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le depun k sa trec un srl de pe o persoana pe alta? va multumesc (vezi toată discuția)