avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din asociere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din asociere SRL

Sunt asociat intr-o firma din care doresc sa ies, asociatii nu vor sa ma lase, si nu stiu cum sa procedez. Poate sa -mi dea cineva informatii? Cu stima
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:19, 25 Noiembrie 2009
Varianta cea mai uzitata de iesire din firma este cesiunea de parti sociale, prin care unul, sau mai multi asociati isi cedeaza partile sociale unor terte persoane, care devin, astfel, noii proprietari ai firmei.

In actul constitutiv cum este prevazuta intrarea/iesirea unui asociat in/din firma ?
Art.226 din legea 31/1990 reglementeaza modul de retragere a asociatului din soc. in nume colectiv,din soc. in comandita simpla si din SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pneuros pneuros Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)