Prevederile Legii 118/2010 se aplica si veniturilor obtinute din proiecte europene si POSDRU? Responsabilii acestor proiecte sustin ca, daca ar vira bani din fonduri europene la bugetul de stat, aceste cheltuieli ar fi neeligibile, iar proiectul ar putea fi anulat. Care este parerea dvs.? Multumesc, lianamic.
Cheltuielilile privind reducerea salariilor, conform legii 118, sunt cheltuieli neeligibile pe proiectele finantate din POSDRU - cf Ordinului 1117/2170 din 2010. Probabil, cei de la AMPOSDRU vor emite o instructiune in acest sens, deoarece multi ne intrebam daca salariile bugetarilor care lucreaza pe proiect trebuie diminuate sau nu, desi exista controverse daca un bugetar poate fi platit din proiect sau nu...
Daca se diminueaza salariile, gradul de absorbitie al fondurilor UE se va diminua in continuare, altminteri vor exista divergente intre angajatii bugetari care lucreaza pe proiecte si ceilalti.
Daca salariul unui bugetar este decontat pe proiect, statul face economie de 100% iar angajatul primeste salariul integral. Daca se aplica Legea 118 pentru angajatii de pe proiect, statul face economie de 75% si angajatul primeste salariul tot in proportie de 75%.
Cred ca prima varianta se potriveste mai bine:-)
Legea 118/ 2010
Raresh_81
Legea 118 din 2010 este aplicabila si personalului platit din fonduri europene nerambursabile? Eu am avut, si mai am, un astfel de contract in care sunt platit ... (vezi toată discuția)