Legea 118 din 2010 este aplicabila si personalului platit din fonduri europene nerambursabile? Eu am avut, si mai am, un astfel de contract in care sunt platit din fonduri europene nerambursabile. In lege nu apare niciunde vreo referire la salarii platite din acesti bani.
Legea 118/2010 face referire la personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare al acestora,deci daca sunteti incadrat intr-o astfel de institutie ,intrati sub incidenta lui 118,chiar daca finantarea este asigurata din fd.europene,atata timp cat se mentioneaza indiferent de modul de finantare...
Multumesc pentru raspuns.
Acum poate nu inteleg eu, dar toata lumea pe la televizor striga sa atragem fonduri. Deci nu se contrazice aplicarea legii cu atragerea de fonduri nerambursabile?
Nu are nicio logica.
Noi avem un contract semnat (lucrez intr-o universitate) cu autoritatea de management din Franta. Practic, prin aplicarea legii 118/2010 eu sunt impiedicat sa utilizez banii europeni, se ingradeste accesul la aceste fonduri.
Citisem undeva pe net ca pe POS DRU nu s-ar fi aplicat aceasta reducere. Oricum aceasta tema a fost putin dezbatuta, gasind foarte putine informatii.
O zi buna.
Mai am o nelamurire.
Conform Agentiei Nationale de Integritate Universitatile de Stat nu sunt institutii publice iar noi profesorii universitar nu suntem functionari publici.
Poate ca nelamurirea asta ar trebui mutata la un alt topic (nu stiu care) insa daca am dreptate, reducerea salariului cu 25% nu ar trebui sa mai fie aplicata.
De acord cu mentiunea, insa eu ma refeream la salariile din fonduri europene nerambursabile, deci nu cele din bugetul de stat.
Pe de alta parte, daca diferenta de 25% se vireaza la bugetul de stat, cum poate fi ea declarata ca si cheltuiala eligibila? Sau nu mai e declarata ca si cheltuiala?
E o intreaga nebuloasa aici.
Legea 118/2010
alinaeliza
BUNA ZIUA,
O asociatie intercomunitara --- persoana juridica de drept privat se incadreaza in noua leze 118/2010. adica, se vor micsora salariile cu 25%. (vezi toată discuția)