Am o locuinta obtinuta din fondul locativ de stat si urmeaza sa ma casatoresc. Viitoarea mea sotie detine in proprietate un apartament care, la aceasta data, are schimbata destinatia din locuinta in sediu pentru firma.Intrebarea mea este: daca dupa ce ma casatoresc pierd dreptul de a avea o locuinta din fondul locativ de stat sau beneficiez in continuare avand in vedere faptul ca viitoarea sotie nu detine in proprietate o locuinta ci un sediu de firma( spatiu comercial)?Daca ma puteti ajuta Va multumesc mult !
Daca e sediu de firma, este in patrimoniul firmei, deci proprietarul nu este viitoarea sotie. Adica, nu aveti niciunul proprietate personala ca sa pierdeti locuinta dv. Teoretic. Practic, mi se pare cam egoist.
Acea locuinta poate fi sediul unei persoane juridice si fara sa fie trecut in patrimoniul acesteia, avand la baza, spre exemplu, un contract de comodat sau de inchiriere. In acest caz, bunul n-a iesit din patrimoniul persoanei fizice.
Compensatie chirie
vio_sport
Viitoarea sotie detine, la aceasta data un apartament care are schimbata destinatia din locuinta in spatiu de firma( este inchiriat cu contract de comodat ... (vezi toată discuția)