avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inregistrare af contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inregistrare af contracte de inchiriere

Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Contractele de inchirieri (bunuri personale) se inregistreaza la administratia financiara inainte de incheierea acestora sau dupa? Mai exact care sunt pasii care trebuie urmatii pentru inregistrarea contractelor? (declaratie de venit estimat, etc) Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: fittonia , utilizator 14:36, 14 Decembrie 2012
Contractul se incheie in cate parti participa la incheierea lui , se semneaza inainte de a se inregistra la administratie. Se completeaza o declaratie 220 in doua exemplare impreuna cu actele care dovedesc titlul bunului inchiriat, copii de pe cartile de identitate ale persoanelor fizice sau in cazul persoanelor juridice copii dupa certificatul de inregistrare. Se prezinta actele la inspectorul de zona (dupa stada), vefifica actele si declaratia daca sunt corect completate, va da un aviz favorabil si va trimite la registratura sa inregistrati contractul . Dupa inregistrare, la interval de 20-30 de zile veti primi acasa decizia de impunere cu sumele pe care trebuie sa le platiti cu titlu de impozit.
Asta-i tot.
Succes!
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Rezilierea se poate face in cel putin doua moduri:
1. Prin acord comun, adica proprietarul impreuna cu chiriasul formuleaza o cerere sau completeaza un tipizat de la xerox prin care reziliaza contractul de inchiriere, se prezinta in fata inspectorului de strada, se legitimeaza si semneaza rezilierea contractului ;
2. Daca in cuprinsul contractului de inchiriere se prevede ca acel contract inceteaza prin denuntare unilaterala facuta de oricare parte contractanta, se formuleaza o cerere prin care se instiinteaza directorul ad-tiei financiare ca acel contract inceteaza de la data de....prin denuntare unilaterala facuta de una din parti, potrivit art....., pct....lit...din contract;
3. Se poate rezilia la judecatoria de sector sau din localitatea unde se afla imobilul in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti prin care solicitati rezilierea contractului pentru: neplata chiriei,neplata intretinerii pentru imposibilitatea de convietuire datorita comportamentului neadecvat afisat de chirias..., si altele.....(in functie de prevederile contractului pe care intelegeti sa-l incheiati)
4. In situatia in care chiriasul pleaca mai devreme decat este pevazut in contract puteti sa-i solicitati sa formuleze o cerere prin care denunta unilateral contractul de inchiriere iar dvs. il prezentati la Ad-tia financiara si declarati ca semnatura de pe cererea respectiva apartine fostului chirias.
Dupa folosirea uneia din cele 4 variante, solicitati de la informatii o declaratie fiscala princare completati rubricile cu venitul brut incasat din veniturile din chirii si o depuneti in acelasi timp cu cererea de reziliere/denuntare a contractului de inchiriere.
Succes!
Este de preferat sa depuneti aceste cereri de incetare a contractelor de inchiriere in doua exemplare, dincare unul il opriti dvs. iar celalat il lasati la Registratura.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere genarul genarul Daca un contract de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de 12 luni si a fost si inregistrat la administratia financiara, s-au platit si impozitele legale ... (vezi toată discuția)
Pot denunta unilateral un contract de inchiriere? MariusT. MariusT. Buna ziua.Pot denunta unilateral un contract de inchiriere incheiat pe perioada limitata, in conditiile in care nu sunt prevazute,in contract, modalitatile de ... (vezi toată discuția)