avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sa procedez cand cineva ma ameninta ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sa procedez cand cineva ma ameninta ?

Buna ziua. In seara aceasta un vecin de bloc m-a amenintat sau cel putin eu asa m-am simtit. Sa expun caat mai succint datele problemei. In aceste imprejurari nefericite ale crizei eu am fost prins pe picior gresit, in sensul ca am cumparat (cu credit bancar) un apartament in mai 2008 cand preturile erau in varf. Acum, cu veniturile diminuate si in unele luni chiar inexistente, faptul de a plati rata de cca. 450 euro este foarte dificil. In aceste conditi am ramas restant la intretinere cu cca 3000 ron. IN seara aceasta, vecinul in cauza mi-a spus pe un ton amenintator ca "o sa luam masuri drastice !". Iar eu l-am intrebat "ce inseamna masuri drastice". La care raspunsul a fost "Chemarea in instanta si sa nu se ajunga si la altele". Intrebarea mea este: cum sa procedez? M-am gandit ca daca nu am nici o reactie, acest vecin sa nu faca niste actiuni necugetate (pt ca stiu ca unii oameni sunt ca niste animale si nu stiu ce inseamna gandire, ratiune, stapanire de sine etc) Trebuie sa depun o sesizare? M-am gandit ca daca acum platesc, acest om se poate gandi ca am platit datorita amenintarii sale; deci vecinul poate gandi: "are efect amenintarea, atunci sa o mai folosesc". Am stat si eu prin diverse locuri, unde au existat persoane cu restante mult mai mari la intretinere, insa intelegeam ca omul e intr-o situatie grea si cautam sa il ajut, nu sa il amenint !
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 10:22, 7 August 2010
amenintarea a fost justa.. nu aveti ce face..trebuie sa achitati macar o parte din intretinerea restanta sa nu ajunga sa va dea in judecata
unde a constat amenintarea daca v-a spus ca va va actiona in instanta pt a va obliga sa platiti cotele restante la intretinere? de fapt calitate sa va dea in judecata are asociatia de proprietari.
Problema nu este ca ma da in judecata. E perfect just si asociatia are tot dreptul la aceasta. Problema mea este in expresia "sa nu se ajunga si al altele". Deoarece il simteam ca e gata sa sara sa imi dea una!
Amenintarea cum este prevazuta in Codul Penal consta in adresarea din partea unei persoane a unei amenintari cu savarsirea unei infractiuni impotriva sa, a unui membru al familiei si chiar asupra unui bun al acestuia. A te ameninta cu "a ajunge la alte alea" nu se incadreaza aici deoarece nu reprezinta nicio infractiune.
e cam mult spus ca va amenintat.. din aceea expresie se pot intelege multe si nu neaparat ca avea intentia sa va bata ptr ca nu va platiti intretinerea.. dar ce? era blocul lui tac`sau?

Alte discuții în legătură

Amenintare Diana777 Diana777 Am o problema cu vecinii care stau sub noi. Acum cateva luni, in timpul noptii, an avut o discutie mai aprinsa cu prietenul meu in urma careia ne-am trezit cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatii nejustificate Carmen333 Carmen333 Buna seara! Acum cateva luni am cumparat un apartament care acum este in renovare. Presedintele asociatiei de locatari este nemultumit de galagie, in ciuda ... (vezi toată discuția)
Datoriile la asociatia de proprietari pot fi sterse? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Avem un vecin, care a mostenit apartamentul de la parinti. Parintii au lasat datorii mari la intretinere. Vecinul nu a platit nici el la ... (vezi toată discuția)