Buna,
Prietenul meu a facut un contract de vanzare cumparare sub rezerva dreptului de uzufruct viager cu mama lui pentru un apartament .Intre timp ne-am casatorit si am inceput sa investim in acest aparatament iar parintii lui s-au mutat la tara ,schimbandu-si si adresa de pe buletin pe cea de la tara .Tinand cont ca ei au vrut sa plece din apartament pot vreodata sa actioneze in instanta si sa afirme ca i-am dat afara ?Sau mai bine spus care sunt conditiile in care acest act poate fi anulat ?Pot vreodata sa ma dea afara din casa?Tin sa precizez ca sotul meu mai are 3 frati,iar cand s-a facut acest contract acestia au fost intrebati doar verbal daca au ceva de obiectat ...ei mai au dreptul sa atace in instanta acest contract daca intre timp se razgandesc si vor o parte din apartament ?
Astept raspunsul dumneasvoastra pentru ca sincer sunt intr-o mare dilema...deja am investit foarte mult in casa si nu vreau sa ma trezesc peste 2 ani ca socrii se razgandesc si ma dau afara din apartament .:sorry:
Multumesc anticipat !! :D
ar fi bine daca socrii ar face acum cu dvs un act aditional la contractul de vanzare cumparare prin care renunta in favoarea dvs la dreptul de uzufruct.. cu acesta radiati din cartea funciara dreptul de uzufruct instituit in favoarea lor.. iar fratii soltului trebuie sa isi dea acceptul in scris pentru a fi sigura suta la suta ca nu veti avea probleme cu ei in viitor..
avocat Petre Enache
Intrebari :
- Apartamentul apartinea ambilor parinti ai sotului Dv. sau doar unuia dintre ei?
- Contractul l-a facut sotul Dv. exclusiv cu mama sau cu ambii?
Raspunsuri :
- Investitiile facute de Dv. cu sotul in apartamentul pot fi dovedite ulterior in instanta.
- Indiferent de situatia imobilului pina la plata partii Dv. din investitii puteti solicita constatarea unui drept de retentie asupra apartamentului
- Fratii sotului Dv. nu pot ataca ( cu succes) tranzactii care nu sunt facute cu titlu gratuit.
Titul de proprietate este facut pe numele mamei sotului,iar contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager este facut intre sot si ambii parinti .
Dar ce pot face in cazul in care socrii nu vor sa renunte la acest drept?Cum ma poate afecta pe mine acest lucru?Iar daca fratii vor sa atace acest contract ...ar putea castiga ?
cam incurcate treburile cand exista mai multi mostenitori rezervatari cum vor fi in cazul socrilor dvs. fratii sotului de principiu pot atata actul, acum depinde de probele cu care ii combateti, daca vor putea sau nu, sa castige.