avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament in favoarea unuia dintre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament in favoarea unuia dintre frati

Buna seara,
as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie imi ridica mari semne de intrebare. Bunica vitrega a sotului meu a facut un testament prin care ii lasa cumnatului meu ( fratele sotului) casa. Casa era trecuta pe bunica vitrega si bunicul bun din partea tatalui. Era normal ca jumatate din casa ( cea a bunicii) sa ii revina cumnatului iar cealalta junatate sa se imparta in mod egal intre frati. Cumnatul meu este deja intabulat pe casa, noua spunandu-ni-se ca exista o lege care ii permite socrului meu ( tatal sotului si a cumnatului) sa ii cedeze toata partea sa din casa doar unuia dintre copii. Este adevarat? Noi nici nu am fost anuntati despre acest lucru. Am aflat intamplator la 2 luni de la semnarea actului de intabulare. Se poate ataca acum acest act? Sau doar dupa moartea socrului?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
maratia, utilizator
Cel mai recent răspuns: maratia , utilizator 18:23, 13 Februarie 2012
Socrul dvs cat e in viata, poate face ce doreste cu bunurile care ii apartin, nu era necesar sa va ceara consimtamantul. Dupa decesul lui, puteti ataca acel act
Va multumesc mult pentru promptitudine. Mai am o intrebare. Casa in care locuiesc acum socrii mei, care este intabulata numai pe soacra mea , ne va ramane noua..teoretic. Pornind de la premisa ca sotul fratelui meu ar fi de acord cu acest lucru, ce act ar fi mai indicat sa incheiem cu soacra mea acum? Contract de vanzare cumparare, donatie sau ar ajunge testamentul? Se poate face un testament care sa nu poata fi atacat? Sincer mi-e frica de faptul ca asa cum s-a tainuit intabularea cumnatului meu ( desi stiam ca bunica lui i-a lasat casa si n-am obiectat nimic) , cumnatul s-ar putea razgandi dupa moartea mamei ( chiar daca acum ar fi de acord).
Vanzare -cumparare, fara clauze. Daca aceasta casa e bunul comun al socrilor , atunci si socrul dvs trebuie sa fie de acord cu aceasta vanzare.
Sa inteleg ca si uzufructul viager in favoarea socrlori ar putea fi o problema? In sensul ca daca se razgandesc, ei pot anula contractul la un moment dat? Ce alta modalitate exista in afara uzufructului viager ca in cazul contractului de vanzare-cumparare socrii sa se asigure ca nu-i dam afara din casa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)