avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am o problema legata de moștenire. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am o problema legata de moștenire. Soțul meu a ...

Bună seara. Am o problema legata de moștenire. Soțul meu a decedat în urma cu câteva luni, iar eu sunt în situația de a rămâne fără locuință.Noi am fost căsătoriți 37 ani,nu avem copii și am locuit în casa socrilor( am cumpărat o împreună după revoluție, însă pe numele lor), socrul a decedat în urma cu 15 ani, nu am făcut succesiunea.,am locuit în casa,am întreținut o,etc.Imediat după decesul sotului, soacra și cumnata au deschis ambele succesiuni la notar, practic I mi este teamă să nu fiu data afara din casa.,având în vedere ca soacra va dona tot dreptul ei ,fiicei sale.Au spus ca pot locuit în casa pe toată durata vieții, exista o posibilitate ca aceasta promisiune sa fie înscrisă într un act?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:12, 20 Martie 2025
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oooffff, oameni buni, faceți atâtea prostii....
De ce cumpărați case cu banii voștri, pe numele altcuiva?
De ce investiți și mai dați alți bani, pe o casa care nu va aparține legal?
De ce dacă știți ca nu aveți copii, nu va lasati testamente reciproce?Și nu îmi spuneți "a murit subit".
Dvs moșteniti Cuiul lui Pepelea.
Soțul dvs își moștenește tatăl (pentru ca era în viața când a decedat socrul dvs)
Cota soțului este de 3/16. Din această cotă dvs moșteniți o treime, adică 12/192.
Soacra dvs își moștenește si soțul și fiul. Și va avea în total cota de 126/192.
Cumnats dvs își moștenește si tatăl și fratele și va avea în total cota de 54/192.

Dacă soacra dvs ii va dona cumnatei toată cota ei, în final, cumnata va avea 180/192.
Iar dvs 12/192. Iar această cotă, dat fiind ca nu aveți copii, ar trebui sa va gândiți cui o lăsați după moartea dvs.
Dacă nu faceți testament, legal, cota dvs va fi moștenită de rudele dvs, rude care vor rămâne în indiviziune cu cumnata.
Dvs oricum sunteți coproprietara pe casă. De lăsat în stradă, nu au cum sa va lase.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eee...nu! Ce, n-ați mai văzut oameni care azi zic ceva și mâine fac exact ce ziceau că n-ar face nici morți?

Da, promisiunea aceea poate fi înscrisă intr-un act. Bunăoară, puteți să dați cota aceea micuță pe care o aveți în schimbul constituirii unui drept de uzufruct sau macar al unui drept de abitaţie viageră asupra vreunei odăi din casa aceea. În acest fel, va fi și cumnata dvs. sigură că, după moartea dvs. nu se va mai incurca cu te miri ce rude ale dvs. intrucât dreptul viager, constituit in favoarea dvs, se va stinge la moartea dvs.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt curioasa cum dai afara din casa un coproprietar.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai , prin partaj , iesire din indiviziune . D-na are in jur de 6% , cred ca nici o instanta nu i-ar da altceva , decat o suma ( mica ) de bani … Daca poate negocia cu cumnata si soacra , ar fi minunat .
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua soție a socrului are drept la testamentul mamei acestuia, dacă el moare? EnaR EnaR Bunica soțului a lăsat testament 1/3 soțului,cumnatului,socrului,acesta din urmă sa căsătorit acum la 70 de ani,are drept la testament soția lui daca ... (vezi toată discuția)
Despre unele drepturi cristyan cristyan Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)