avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noua soție a socrului are drept la testamentul mamei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noua soție a socrului are drept la testamentul mamei acestuia, dacă el moare?

Bunica soțului a lăsat testament 1/3 soțului,cumnatului,socrului,acesta din urmă sa căsătorit acum la 70 de ani,are drept la testament soția lui daca acesta decedează și noi nu am activat testamentul???
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:09, 3 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
testamentul s-a " activat" odata cu moartea bunicii dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția își moștenește soțul. Dacă-i supraviețuiește, bineînțeles. Dacă nu, este viceversa.
Iar soțul supraviețuitor primește din moștenirea soțului decedat o cotă (care variază în funcție de rudele soțului decedat alături de care soțul supraviețuitor vine la moștenire) sau chiar întreaga moștenire (dacă nu există alți moștenitori) fără să aibă importanță de unde/de la cine avea mortul ceea ce avea.

Mai exact, noua soție nu moștenește direct pe autoarea testamentului. Dar își va moșteni soțul, dacă îi supravietuiește. Și atunci va primi o cotă din averea soțului ei. Indiferent dacă averea acesta i-a fost lăsată soțului îngropat de către mama acestuia, de nevasta lui dintâi ori de ... amanta de pe urmă. Moștenire înseamnă transmiterea patrimoniului persoanei decedate...

În mod eronat, oamenii pun probleme de contribuție în materie de moștenire, unde ceea ce contează este că ... un soț este decedat și celălalt este încă viu și neîngropat. Nimic mai mult. Se moștenesc unul pe altul pentru că sunt soți și atât.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
O bunică lasă moștenire unui nepot de fiu un apartament. nepotul mai are de dezbătut succesiunea după tata, poate avea probleme din cauza datoriilor părinților? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, O bunica, proprietara, lasa mostenire unui nepot de fiu un apartament. Fiul a decedat, dar avea datorii la banci. Sotia fiului traieste si are ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)